Vesti iz trgovine

Conad Kosovo CONAD ne odustaje od investiranja na kosovsko tržište. Nakon lošeg perioda i zatvaranja maloprodajnih objekata, CONAD je otvorio novi supermarket i predstavio širok spektar novih proizvoda iz matične države.

Italijanski CONAD je 6. aprila u 12h, svečano otvorio savremeno uređen supermarket u Prištini i tako najavio povratak na tržište *Kosova. Novi maloprodajni objekat kupcima nudi više hiljada artikala, a kako ističu iz CONAD-a, asortiman je od sada proširen i na nove italijanske proizvode osluškujući zahteve i potrebe njihovih potrošača, što je i njihov prioritet. Potrošači će u novom objektu moći da pazare svakim danom od 08 do 22h. Podsetimo, CONAD je prošle godine bio pred potpunim povlačenjem sa tržišta Kosova zatvaranjem supermarketa, ali i velikog hipermarketa u predgrađu Prištine u sklopu GRAND Store centra, na čijem je mestu krajem prošle godine otvoren Super Viva maloprodajni objekat u vlasništvu domaće kompanije. 

Prilikom zatvaranja hipermarketa i gašenjem zvaničnog sajta na Kosovu, iz CONAD-a nisu bili raspoloženi da odgovore na naša pitanja o daljim planovima. U zemljama u okruženju, CONAD je prisutan u Albaniji, dok je u Srbiji i Crnoj Gori, robna marka italijanskog trgovca prisutna na rafovima Aroma marketa i Conto diskonta.