Vesti iz trgovine

Penny Romania DCNemačka Rewe Grupa otvorila je novi, treći po redu logistički centar u kome će se skladištiti roba za Penny maloprodajnu mrežu u Rumuniji. 

Kako je saopšteno iz Penny-a u Rumuniji, novi distributivno - logistički centar nalazi se u gradu Bakau u regionu Moldavije. Otvoreni centar u koji je investirano 19,5 miliona evra prostire se na 19.000 kvadratnih metara sa visinom od 14,5 metara. U početnoj fazi rada, centar će obezbeđivati distribuciju robe u 46 Penny Marketa, dok su ukupni kapaciteti do 80 maloprodajnih objekata. Penny je u logističkom objektu zaposlio 80 radnika, a u planu je da se u punom kapacitetu zaposli ukupno 150.

Daniel Gross, generalni direktor Rewe Rumunija, je istakao da je otvaranje novog centra važan korak kako za Penny u Rumuniji, tako i za celokupnu Rewe Grupu. Novi logistički objekat je izgrađen po savremenim standardima u kome će naš tim imati najbolje uslove za rad, istakao je on. 

Rewe u Rumuniji poseduje još dva distributivno - logistička centra koji se nalaze u Bukureštu i Turdi. U maloprodajnom sistemu kompanija posluje sa mrežom od 200 Penny Marketa. 

Podsetimo, Penny je krajem prošle godine otpočeo radove i na izgradnji velikog logističko - distributivnog centra u Mađarskoj u kome će se skladištiti roba za oko 50 marketa.