Vesti iz trgovine

McDonalds restoran u Staroj PazoviNakon skoro potpunog povlačenja iz Grčke, McDonald’s se vraća na velika na vrata i najavljuje ekspanziju u saradnji sa franšiznim partnerom.

Kompanija Premier Capital, vlasnik McDonald’s licence za tržište Grčke, svečano je u Solunu otvorila novi, drugi po redu restoran u tom gradu koji se nalazi u predgrađu grada Kalamarija. U novi restoran, 24. po redu u Grčkoj, kompanija je investirala 1,35 miliona evra i otvorila 23 nova radna mesta. Victor Tedesco, generalni direktor Premier Capital, izjavio je da je kompanija veoma zadovoljna što je otvorila drugi po redu restoran u Solunu u kome će posetiocima ponuditi širok spekatr kvalitetne hrane, kao i da će nastaviti da poboljšavaju usluge u novim restoranima kroz nove digitalne aplikacije. On je dodao, da će kompanija Premier Capital u naredne tri godine nastaviti sa novim investicijama i da je u planu da se otvori još najmanje devet novih McDonald’s uz investiciju od oko 12 miliona evra i otvoriti još 250 novih radnih mesta. 

Premier Capital Grčka, vlasnik je McDonald’s licence od 2011. godine kada je započeto otvaranje novih restorana i modernizacija postojećih. Kompanija je do sada investirala 11,6 miliona evra. Podsetimo, McDonald’s je nakon zatvaranja velikog broja restorana u Grčkoj, poslovao samo sa nekoliko koji su se nalazili u Atini.