JYSK gradi regionalni logističko - distributivni centar od 100 miliona evra

Jysk

Danski maloprodajni lanac JYSK doneo je odluku da u Bugarskoj izgradi regionalni logističko - distributivni centar u ovom delu Evrope.

Budući objekat danske trgovačke kompanije koja pravi snažnu ekspanziju poslednjih godina u Jugoistočnoj Evropi, nalaziće se u Bugarskom gradu Božurice, nedaleko od Sofije. U planu je kako se saznaje da se u prvoj fazi u logističko - distributivni centar investira 100 miliona evra. Pregovori o početku realizacije projekta trajali su oko godinu dana i nalaziće se na zemljištu u nekadašnjem državnom vlasništvu. Danski trgovac se obavezao da će snositi troškove na potpunom raščišćavanju terena na pripremi izgradnje prve faze centra.

Širenje maloprodajne mreže u regionu JYSK nastavlja otvaranjem druge robne kuće u rumunskom gradu Krajova. Nova prodavnica prostire se na 1.200 kvadrata prodajne površine i ponuđen je širok asortiman JYSK ponude, u kojoj se izdvajaju dušeci, jastuci, posteljina, nameštaj, dekoracija i pribori za kuću. Prva prodavnica u Rumuniji otvorena je 2007. godine i aktivno širi mrežu svojih trgovina u svim većim gradovima.

JYSK na globalnom nivou beleži rast ostvarenog prometa i dobiti. Na našem tržištu, trgovac je krajem prošle godine otvorio nove prodavnice koje se nalaze u Zemun Parku i u Sremskoj Mitrovici.