Nove investicije Intersporta

Intersport

Lanac prodavnica sportske opreme INTERSPORT planira da modernizuje svoju maloprodajnu mrežu investicijom od preko milion evra. 

Kompanija planira da u modernizaciju prodavnica u Mađarskoj, investira nešto više od milion evra (oko 308 miliona forinti). Prve prodavnice koje će dobiti moderniji izgled nalaze se u mestima Budaerš i Sombathelj. Generalni direktor INTERSPORT Mađarska, Horváth Csobán, je izjavio da će uz nove investicije kroz modernizaciju maloprodajnih objekata kompanija zaposliti i nove radnike kojih je trenutno oko 200. Prodavnice INTERSPORT u Mađarskoj se nalaze na 14 lokacija širom zemlje i treći je po veličini lanac sportske opreme sa godišnjim prometom od 6,36 milijardi forinti. Tokom 2017. godine, kompanija planira da ostvari promet od oko 6,8 milijardi forinti.

Vlasnik INTERSPORT prodavnica u Mađarskoj je INTERSPORT Austria koja posluje više od 50 godina u više od 40 zemalja i sa 5.100 poslovnica. INTERSPORT je prisutan i na srpskom tržištu od 2002. godine sa ukupno 13 prodavnica.