METRO pravi ekspanziju i nakon preuzimanja Veropoulos marketa

Metro C&C Greece

Grčka trgovačka Grupa METRO, koja je pre nešto više od godinu dana preuzela Veropoulos supermarkete na matičnom tržištu, nastavila je svoju ekspanziju otvaranjem novih trgovačkih centara. 

Novi METRO Cash&Carry centar otvoren je u gradu Larisa. Objekat koji se prostire na 1.800 kvadrata prodajne površine veleprodajnim kupcima nudi više od 20.000 raznovrsnih artikala. Cash&Carry je urađen sa novim konceptom velikog formata ovog trgovca a potrošačima je na raspolaganju i veliki parking. U istom gradu, METRO je otvorio i novi supermarket pod brendom My Market koji se prostire na površini od 650 kvadrata. Otvaranjem dva nova objekta u Larisi, METRO Grupa je sada prisutna na ukupno 221. lokaciji, uključujući i rebrendirane Veropoulos supermarkete koji su promenili ime u My Market. 

METRO je saopštio da će u narednom periodu investirati dodatnih od 100 do 120 miliona evra u širenje i modernizaciju svojih trgovina. Kompanija trenutno zapošljava 10.000 radnika i jedan je od najvećih retail poslodavaca na Grčkom tržištu. 

Veropoulos Grupa nije prodala svoje objekte u Srbiji i Makedoniji. Kompanija je nastavila svoje poslovanje kroz supermarkete ali i dovela brend Jumbo na oba tržišta otvaranjem prodavnica tog lanca.