Vesti iz trgovine

Jumbo GrckaGrčki JUMBO planira otvaranje novih maloprodajnih jedinica kao i širenje mreže u saradnji sa franšiznim partnerima.

U planu kompanije je da do kraja tekuće godine, otvori dva nova trgovačka centra u Rumuniji na kojoj beleži rast prodaje sa svojih sedam trgovačkih centara. U planu je da u narednih nekoliko godina, JUMBO na rumunskom tržištu bude prisutan na 18 lokacija, dok je osnivački kapital uvećan za 20 miliona evra. Iako je na matičnom tržištu zabeležen pad prodaje u maloprodaji za oko 30%, JUMBO je u drugoj polovini 2016. godine uspeo da zabeleži rast prodaje za 1,5%, dok je u Rumuniji i Bugarskoj zabeležen dvocifreni rast prodaje. JUMBO je na Kipru zabeležio rast od 3,0%. Kompanija planira da otvori još jedan centar u Bugarskoj do kraja 2017. godine, ali još uvek nije saopštena njegova lokacija.

Trgovac trenutno poseduje 53 objekta u Grčkoj i 20 u Bugarskoj, Rumuniji i Kipru. Na tržištima Srbije, Makedonije, Albanije i *Kosova prisutan je pod franšizom. Kako je ranije najavljeno iz Veropoulosa koji poseduje JUMBO objekte u Srbiji i Makedoniji, JUMBO će biti prisutan u Novom Sadu, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini.