Vesti iz trgovine

Billa Bugarska BILLA od sledeće godine više neće poslovati na hrvatskom tržištu, ipak, poznati evropski lanac supermarketa nastavlja snažnu ekspanziju u Bugarskoj u kojoj je otvoren novi supermarket.

Novi BILLA objekat, 12. po redu u 2017., godini otvoren je u centru Sofije na adresi Slavenske 5. Ponuda obuhvata sveže proizvode, meso, voće i povrće bugarskog porekla. Supermarket poseduje i pekaru sa uvek svežim pecivima i hlebom, kao i odeljenjem gotovih jela. Kako je navedeno u saopštenju, BILLA je tokom ove godine otvorila više objekata od tri najveća konkurenta zajedno. Ambicija kompanije je da BILLA u Bugarskoj bude prisutna na više od 150 lokacija u narednih nekoliko godina. U 2015. godini, BILLA je ostvarila rast prodaje za 11%, dok se u 2016. očekuje i veći od planiranog.

Sa 12 novih supermarketa, BILLA je sada prisutna na ukupno 110 lokacija u 37 grada širom Bugarske. Trgovačka kompanija je tokom ove godine dobila nekoliko prestižnih priznanja za kvalitet proizvoda i odnose prema kupcima.