Vesti iz trgovine

Promenada Novi Sad Bulevar StadionNakon najave početkom meseca, danas smo dobili više informacija i nove slike o tržnom centru Promenada koji gradi kompanija Nepi u Novom Sadu.

Kako navode iz kompanije, do kraja 2018. godine, centar Novog Sada biće bogatiji za velelepni, ultra moderni šoping mol koji je investicija kompanije NEPI. Novi tržni centar nalaziće se u samom srcu grada i biće nazvan Promenada Novi Sad.

Šoping centar će biti najveći u Srbiji, ali i jedan od najvećih u regionu. Njegova ukupna površina iznosiće 150.000 kvadratnih metara, a trećina će biti dostupna zakupcima i svetski poznatim brendovima, spremnim da odgovore na zahteve i želje posetilaca svih uzrasta.

Promenada Novi Sad - unutrasnjost dizajn

Promenada Novi Sad svojom minimalističkom i sofisticiranom arhitekturom teži da postane jedan od zaštitnih znakova grada. Moderno izrađeni spratovi puni prirodnog svetla stvoriće posebnu i opuštajuću atmosferu za posetioce.
Prizemlje i prvi sprat tržnog centra biće rezervisani za veliki broj modnih brendova koji će ponuditi jedinstvenu kombinaciju poznatih stranih i domaćih imena i najnovijih trendova. Na gornjim spratovima, Promenada Novi Sad će sadržati više zabavnih objekata, među kojima bioskop sa najsavremenijom opremom, kuglanu, salu za bilijar i druge, a koji će iskustvo posetilaca podići na najuzbudljiviji nivo. Ogromni hipermarket zadovoljiće sve svakodnevne potrebe lokalnog stanovništva.

Jedan od glavnih i inovativnih elemenata biće „zeleni“ krov tržnog centra koji će se protezati na površini od 10.000 kvadratnih metara, a koji će pored prelepog pogleda na Petrovaradinsku tvrđavu i Dunav, nuditi i rekreativne aktivnosti na trim stazama i sportskim terenima. Hedonisti će svoj užitak, na krovu tržnog centra, pronaći u baštama kafića.

Promenada Novi Sad biće pozicionirana na raskrsnici ulica Bulevar Oslobođenja i Cara Lazara i imaće jako dobru povezanost gradskim prevozom sa ostalim delovima grada. Za posetioce koji dolaze svojim automobilima u tržni centar, obezbeđeno je oko 2.300 parking mesta van i unutar objekta. 

Promenada Novi Sad - dizajn

Pored jedinstvenog šoping i zabavnog iskustva koje nudi Novosađanima, ova investicija kompanije Nepi vrednosti od oko 100 miliona evra, imaće pozitivan i značajan ekonomski uticaj na lokalnu zajednicu budući da će obezbediti novih 1.500 radnih mesta.

O kompaniji NEPI:

New Europe Property Investments plc je investiciona kompanija koja se bavi komercijalnim nekretninama, licitirana na berzama u Johanezburgu (JSE) i Bukureštu (BVB). Kompanija je osnovana sa ciljem akvizicije, razvoja i upravljanja maloprodajnih objekata na tržištima u nastajanju širom Evropske Unije, koja imaju veliki potencijal za rast. Grupa je izgradila izuzetno bogat portfolio nekretnina i radila je na razvoju cevovoda u Rumuniji, Slovačkoj, Češkoj i Hrvatskoj, i nastavlja sa razvojem programa ekspanzije komercijalnih i maloprodajnih sadržaja na drugim ciljnim tržištima. NEPI u Srbiji već poseduje tržni centar Kragujevac Plaza u Kragujevcu, a u izgradnji su još dve komercijalne nekretnine: tržni centar Promenada Novi Sad i retail park u Kruševcu.