Vesti iz trgovine

Ahold Delhaize GrčkaGrčki maloprodajni lanac AB Vassilopoulos (AB Βασιλόπουλος) otvorio je nekoliko novih i renoviranih hipermarketa čime nastavlja ekspanziju na domaćem tržištu.

Iz trgovačke kompanije su saopštili da se nastavlja investicioni plan kroz širenje i modernizaciju maloprodajne mreže kao i novim zapošljavanjima. Novi hipermarket, kompanija je otvorila u Larisi koji se prostire na više od 2.500 kvadrata prodajne površine. Ispred moderno uređenog objekta, kupcima je na raspoganju i parking sa 100 mesta. Za veleprodajne kupce, kompanija je otvorila potpuno novi ENA Food Cash&Carry na ostrvu Chios (Xios). Novi trgovački centar prostire se na 1.500 kvadrata prodajne površine, a profesionalnim kupcima je na raspolaganju parking sa 50 mesta.

AB Vassilopoulos je potpuno renovirao AB MEGA objekat u Solunu nedaleko od solunskog aerodroma koji se prostire na 3.300 kvadrata prodajne površine i koji raspolaže sa ukupno 300 parking mesta. U mestu Perissos, AB Vassilopoulos je potpuno renovirao sa novim konceptom i hipermarket koji se prostire na 2.435 kvadrata prodajne površine i koji raspolaže sa 140 parking mesta.

Jedinstvena estetika i najnoviji dizajn enterijera u AB Vassilopoulos prodavnicama transformiše kupovinu u zadovoljstvo, istakli su iz kompanije koja trenutno poseduje 365 prodavnica na grčkom tržištu, ukljucujuci i fransizne objekte. AB Vasilopoulos je nedavno zaposlio novih 360 radnika i došao do broja od 14.000 zaposlenih.

Kompanija je nedavno dobila zlatnu nagradu Mobile Excellence Awards 2016 za aplikaciju AB Click2shop App koja kupcima nudi 9.000 proizvoda jednostavnim skeniranjem njihovih kodova. Grupa je u prvoj polovini zabeležio rast od 13,5% u odnosu na isti period 2015. godine. AB Vassilopoulos nalazi se u vlasništvu Ahold Delhaize trgovačke kompanije koja posluje i u Srbiji pod brendovima Maxi, Shop&Go i Tempo.

Pripremio: Žarko Grozdanić