Vesti iz trgovine

Ikea Svedska Švedska IKEA će 20. oktobra u bugarskom gradu Burgas, otvoriti prvi centar u jugoistočnoj Evropi koji će se razlikovati od ostalih maloprodajnih centara do sada.

Centar će se prostirati na dva nivoa, u sklopu Galeria Mall-a i na površini od 2.100 kvadrata. U pitanju je Centar za porudžbine, u kome će kupcima pored poručivanja proizvoda iz IKEA centra iz Sofije, biti na raspolaganju saveti stručnjaka za projektovanje, montažu i ostali saveti. Svi proizvodi biće besplatno isporučivani iz Sofije do Burgasa. Novi IKEA centar radiće svakim radnim danom i vikendom od 10 do 22h. Objekat je deo strategije House Market Bulgaria, kako bi IKEA proizvodi bili dostupni svim ljudima u Bugraskoj kroz različite kanale prodaje. IKEA je svoje poslovanje u Bugarskoj otpočela 2011. godine otvaranjem centra u Sofiji, dok je online prodavnica počela sa radom u aprilu 2015. godine.

Izgradnja prve robne kuće u Beogradu uveliko traje, a njeno otvaranje planirano je krajem sledeće godine. Vladislav Lalić, regionalni direktor za razvoj kompanije IKEA za jugoistočnu Evropu je za Retail Magazin izjavio da je IKEA za sada fokusirana na izgradnju prvog maloprodajnog objekta, ali da dugoročno gledano razmišlja o pokrivanju i drugih većih gradova u Srbiji.

Pripremio: Žarko Grozdanić