Vesti iz trgovine

Idea subotica Otvaranjem novog IDEA hipermarketa, kompanija Mercator S će povećati svoje prisustvo u beogradskom naselju Karaburma na kome je prisutna sa Roda megamarketom i nekoliko manjih IDEA prodavnica.

Budući maloprodajni objekat koji će se nalaziti u prizemlju Belgrade Plaza Centra, biće jedan od većih u Beogradu koji posluju u sistemu Mercatora i prostiraće se na blizu 2000 kvadratnih metara. Plaza Centers Serbia jos uvek nije predala Mercatoru objekat kako bi uradio završne radove, ali se to može očekivati da bude uskoro.

U neposrednoj blizini, Mercator poseduje i Roda megamarket koji se nalazi u Šoping Centru Karaburma. Pored Rode, posluju i mnogi poznati modni brendovi, a na mestu Merkur prodavnice koja je zatvorena pre više od godinu dana, trenutno se izvode veliki građevinski radovi koji nagoveštavaju nove zakupce u sklopu centra. Ipak, na naše pitanje o novim zakupcima i vrednosti investicije, menadžment centra nije želeo da nam da odgovor.

Da li će dolaskom novih brendova, Šoping Centar Karaburma uspeti da zadrži posetioce, ostaje da se vidi kada se u neposrednoj blizini otvori daleko veći i moderniji centar.

Pripremio: Žarko Grozdanić