Lidl uveo novi koncept

Lidl slika

Predstavnici kompanije Lidl Bugarska i zamenik Gradonačelnika Sofije, Dončo Barbalov, svečano su otvorili novi maloprodajni objekat ovog lanca u Bugarskoj, u kome je predstavljen novi tip Lidl objekta i na tom tržištu.

Nova filijala u Sofiji pored savremenog izgleda, donosi veću funkcionalnost i energatsku efikasnost koja troši 30% manje energije od dosadašnjih objekata. Inovacije imaju za cilj da obezbede veću udobnost za kupce, poboljšati radno okruženje zaposlenima i raditi na očuvanju životne sredine.

Otvaranjem ove prodavnice Lidl potvrđuje velike planove u budućnosti na bugarskom tržištu. Unutrašnjost objekta donosi moderne boje i prirodne materijale. Klimatizacija objekta je projektovana da zimi koristi izvore grejanja iz otpladnih voda rashladnih sistema. Svi objekti koji se od sada budu gradili doneće isti koncept, istakli su iz Lidla. Novi Lidl supermarket se prostire na 1100 kvadrata prodajne površine.

U proseku, svaki maloprodajni objekat ovog trgovca zapošljava oko 17 radnika, dok se u primorskim mestima u toku sezone nalazi i do 35 radnika koji su na raspolaganju kupcima.