Vesti iz trgovine

Profi Rumunija Trgovinski lanac PROFI otvorio je 15 novih maloprodajnih objekata u Rumuniji i najavio još veću ekspanziju.

Otvaranjem novih, trgovinski lanac u vlasništvu poljskog investicionog fonda približava se broju od 500 prodavnica u Rumuniji i postaje jedan od većih igrača u toj državi.

Iz kompanije su saopštili da timovi na širenju mreže rade punim kapacitetima kako bi se u narednom periodu otvorilo još 100 maloprodajnih objekata različitih formata i u različitim sredinama. Neke od novih PROFI prodavnica se nalaze u gradovima: Temišvar, Sebeš, Sučava, Teius i Talmaciu, sa prodajnom površinom od 250 do 350 kvadrata. Trgovinski lanac u Rumuniji posluje u više od 210 mesta i trenutno ima najveću geografsku pokrivenost na tom tržištu. PROFI beleži stalni rast prometa, koji je trenutno blizu 600miliona.

Vlasnik lanca Enterprise Investors PL poseduje na matičnom tržištu i DINO supermarkete. Kompanija u svom vlasništvu poseduje i fabriku Kofola, brokerske kuće, telekomunikacione operatere. Prisutna je i u Češkoj, Mađarskoj i Slovačkoj.

Pripremio: Žarko Grozdanić