Vesti iz trgovine

CarrefourFrancuski trgovac Carrefour otvorio je novi hipermarket u Bukureštu u kome je predstavio potpuno novi koncept prodavnice na tom tržištu.

Iz kompanije su saopštili da ovo nije pilot projekat i da će se nastaviti otvaranjem još jednog novog hipermarketa u glavnom gradu Rumunije. Novi Carrefour hipermarket u ParkLake centru je 11.po redu takav objekat u Bukureštu, prostire se na 7.800 kvadratnih metara i raspolaže sa 34 kasa. U novom objektu zaposleno je 350 novih radnika.

Otvaranjem ove prodavnice, Carrefour Rumunija predstavlja potpuno novi koncept maloprodajnog objekta u Rumuniji u kome hipermarket nudi novu dimenziju u savremenom prostoru. Novi koncept je razvijen da zadovolji sve kupce, a najveće promene prisutne su u dizajnu i asortimanu. U ponudi se nalazi veći izbor voća i povrća, ribe, peciva i svežeg mesa. Asortiman je proširen na više od 100 vrsta riba i preko 130 vrsta peciva a novina je i 60 konditorskih proizvoda napravljenih u prodavnici. Za razliku od dosadašnjih hipermarketa, kupci će biti u mogućnosti i da vide kako se oni proizvode. Novi koncept donosi novine i na odeljenju odeće i obuće. Posebnu pažnju imali su i proizvodi iz BIO asortimana čija je ponuda obogaćena ali i najavljena njihova veća prezentacija u samom objektu. Iz kompanije su saopštili da će novi objekat biti veoma uskoro otvoren.

Carrefour u Rumuniji trenutno ima više od 280 maloprodajnih objekata, uključujući i preuzete Billa supermarkete. Trgovačka kompanija posluje profitabilno sa profitom od 127 miliona leja, što ga čini jednim od vodećih trgovinskih lanaca u Rumuniji.

Pripremio: Žarko Grozdanić