Vesti iz trgovine

Banat slika U posedu poslovnog sistema Swisslion Takovo od nedavno se nalazi fabrika Banat iz Vršca, saopšteno je iz Swisslion-a.

Kako se navodi, sa ciljem revitalizacije kompanije i njenih proizvoda kupljena je fabrika Banat iz Vršca. „Dobro poznati proizvodi odličnog kvaliteta, proizvedeni po originalnim recepturama, uz primenu najsavremenije tehnologije ponovo će se naći pred vama. Tradicionalna Banat mlečna čokolada sa legendarnom kravicom, fini Scarlet deserti, raznolika paleta Juhu barova, YoYo tabla i još mnogo drugih proizvoda od sada će se proizvoditi pod žigom SL tehnologije. Naravno, pripremamo još mnogo slatkih iznenađenja kojima ćemo upotpuniti bogatu paletu Banat poslastica”, ističu iz kompanije.

Swisslion je osnovan 1997. godine, a tokom 2004. godine SL preuzima Takovo u koje je investirala više od 30 miliona evra. U aprilu 2011. godine kompanija otpočinje proizvodnju sladoleda, a tokom ove godine preuzima sva prodajna mesta za prodaju sladoleda na Adi Ciganliji, na kojoj je godinama bila prisutna samo kompanija Frikom.

Pripremio: Žarko Grozdanić