Novi SPAR supermarket u Hrvatskoj na 1.000 m2

Spar Kastva Hrvatska

Novi SPAR supermarket na Kastvu otvorio je kupcima svoja vrata čime SPAR Hrvatska nastavlja sa širenjem prodajne mreže, navode iz Spar-a za Retail Serbia.

U špicu turističke sezone, Kastavce i njihove goste razveselilo je otvaranje novog SPAR supermarketa u ulici Šporova jama 1a u Kastvu.

U vrlo uspešnom primeru javnog privatnog partnerstva (JPP) između investitora kompanije JHL i grada Kastva, otvoren je SPAR supermarket na više od 1.000 kvadrata. Zaposleno je 27 radnika koji će kupcima biti na raspolaganju od ponedeljka do subote od 07:00-22:00 sata, i nedeljom od 08:00-18:00 sati. 

Sa zadovoljstvom ćemo našim kupcima u ovom supermarketu pružiti najbolju uslugu, najveći asortiman i najbolje cene u gradu - istakao je predsednik uprave SPAR Hrvatska, gospodin Helmut Fenzl.

On je naglasio da je u opremanju korišćena najmodernija tehnologija - full LED rasveta kojom će se štedeti i do 15% električne energije. Osim toga, sistemom za korišćenje otpadne toplote rashladnog sistema zagrevaće se topla voda, čime SPAR nastavlja svoju „zelenu“ misiju u očuvanju okoline.

Spar otvaranje

Gospodin Fenzl takođe je otkrio podatak da SPAR već sada ima više od 300 postojećih Despar artikala, što ih čini najkompetentnijim po pitanju italijanskog asortimana. Kupce će se ponuditi čak 88 novih italijanskih proizvoda koji su posebno ulistani za supermarket na Kastvu. Od toga je 20-ak novih proizvoda robne marke Despar, a ostalo su proizvodi poznatih originalnih italijanskih brendova.

Iz SPAR-a poručuju da ovo smatraju tek početkom intenzivnijeg razvoja prodajne mreže i širenja na Kvarneru i u Istri.