Vesti iz trgovine

Cinestar 4DX Novi SadNajveći bioskop u Vojvodini, novosadski CineStar 4DX, koji se sa 10 dvorana i nešto manje od 1.400 mesta za sedenje prostire na čak 5.000 kvadrata zasebne zgrade Centra Big, juče je svečano otvoren nastupom DJ-a, besplatnim pićem i kokicama, kao i tradicionalnim petominutnim vatrometom za nekoliko hiljada Novosađana.

Uprkos lošem vremenu zbog kog je otkazana žurka na otvorenom, interesovanje posetilaca je bilo ogromno - prodato je više od 2.000 ulaznica, a karte za filmske projekcije u 4DX dvorani planule su u prvih sat vremena od otvaranja blagajni.

Malo pre početka prikazivanja prvih filmova, održana je i zvanična ceremonija otvaranja. Uglednim zvanicama iz kulturnog, sportskog i privrednog života vojvođanske prestonice, poput Igora Mirovića, predsednika Pokrajinske vlade, zatim Jovane Balašević, glumice, Vladimira Cvetkovića, foto-modela, Jelene Buče, članice benda Frajle, glumaca iz popularne serije Dnevnjak, Nenada Pagonisa, višestrukog svetskog prvaka u kik boksu, Ive Obradović, veslačice, Jelene Graovac, bivše reprezentativke u karateu, Mare Skendžić Reljić, urednice zabavnog programa RTV Vojvodine… i brojnim drugima obratili su se Zoran Savić, direktor kompanije Blitz CineStar za Srbiju i Robert Jahav, direktor kompanije BIG Cee, dok je Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada bioskop zvanično proglasio otvorenim.
„Novosadski multipleks treći je i ujedno najambiciozniji projekat u našoj zemlji kompanije Blitz CineStar - najvećeg i najposećenijeg lanca bioskopa u regionu. Za nama su meseci požrtvovanog i uzbudljivog rada na izgradnji bioskopa koji će biti dostojan ovog grada. Građani Novog Sada bili su sve vreme naša najveća inspiracija i motivacija da uvek damo malo više – da budemo još bolji i kreativniji. Hvala vam što večeras sa nama proslavljate ovaj uspeh, jer se prave filmske i životne magije događaju samo u punim bioskopskim salama“, rekao je Zoran Savić direktor kompanije Blitz CineStar za Srbiju.

Robert Jahav, direktor kompanije BIG Cee izrazio je veliko zadovoljstvo zbog učešća TC BIG u ovom velikom i značajnom projektu koji će građanima Novog Sada doneti najmoderniji bioskop u Srbiji sa 4DX formatom i istakao da će ova kompanija nastaviti da podržava CineStar u stvaranju najuzbudljivije i najkvalitetnije filmske zabave.

Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada rekao je da Novosađani zaslužuju ovako moderan multipleks, opremljen prema najsavremenijim tehničkim standardima, u kojem će moći da na pravi način uživaju u filmovima. On je dodao da, uprkos razvoju tehnologije i medija koji danas omogućavaju ljudima da novija filmska ostvarenja gledaju kod kuće, veruje da bioskop nikada neće izaći iz mode: „Gledanje filma na velikom platnu ima posebnu čar i pregršt prednosti. Očekuje nas jedinstveno iskustvo sa pet zvezdica koje nudi ovaj multipleks. Za nas je značajno što će poseta ovom bioskopu sada predstavljati i mesto celodnevnog provoda za čitavu porodicu“, rekao je gradonačelnik i dodao da „u želji da u CineStaru gledamo premijere najboljih domaćih i svetskih filmskih hitova, proglašava bioskop otvorenim.“

Podsetimo, novosadski CineStar bioskop biće prvi i jedini sa 4DX dvoranom u Srbiji - opremljenom specijalnim sedištima koja se pomeraju zajedno sa filmskim slikama na platnu, senzorima za intenzivne mirise, nalete vetra, vode, magle, mehurića, kao i neverovatnim svetlosnim efektima.

Osim 4DX sale novosadski multipleks ima i ultimativne RealD 3D dvorane, kao i eXtreme salu – specijalni CineStar standard. Gigantska wall-to-wall platna, najnovija tehnologija, poput Dolby Digital EX i DTS zvučnog sistema, koja obezbeđuje kristalno jasnu sliku i ton, biće samo neke od tehničkih karakteristika i superiornosti ovog bioskopa. Sve sale biće komforne, sa velikim i nestandardnim razmakom za noge, kožnim VIP foteljama, atraktivnim ljubavnim i Love Box sedištima, namenjenim parovima koji žele intimu.
Novosadski multipleks ima dva specijalno dizajnirana CineStar kafića s terasom i atmosferom lounge bara, dve prostrane i moderno opremljene igraonice, odnosno rođendaonice sa Play Station konzolama.