Lidl ubrzano gradi logistički centar u Srbiji

Logisticki centar demo

Na površini od 20 hektara, uz auto-put Beograd - Subotica u Novoj Pazovi, ubrzano su počeli da se naziru betonski stubovi budućeg logističkog centra nemačke kompanije "Lidl", čiji se završetak očekuje do kraja ove godine.

Ceo kompleks gradiće se u više faza, a u njemu će posao naći oko 700 radnika. Đorđe Radinović, predsednik staropazovačke opštine, ne krije zadovoljstvo što je jedna ovakva značajna i svetski poznata kompanija, prepoznala ovu opštinu kao svoju perspektivu za buduće poslovanje i razvoj.

Nemačka trgovinska kompanija "Lidl", koja je još u septembru pre dve godine kupila zemljište u industrijskoj zoni pored auto-puta, za koje je platila 158 miliona dinara, krenula je sa realizacijom projekta, koji će biti podeljen u četiri faze, a površina svih objekata dostići će 78.500 metara kvadratnih.

Prema planu investitora, u prvoj fazi biće izgrađen skladišni objekat namenjen za regalno skladištenje mešovite robe široke potrošnje kao i skladišta "box in the box" sa različitim temperaturnim režimima - hladnjače za skladištenje prehrambenih proizvoda. Pored ovog objekta, u planu je izgradnja i administrativne zgrade namenjene za smeštaj kancelarija administracije i radnika. Kada će ova kompanija započeti izgradnju druge faze, ne preciziraju, ali prema njihovom planu, gradiće se upravna zgrada namenjena administraciji sa "open office" prostorijama, salama za sastanke, kantinom... Proširenje skladišta predviđeno je u trećoj fazi, a obuhvata dogradnju objekta visokoregalnog skladišta u smislu produžetka postojećeg skladišta. I u zadnjoj fazi, biće dograđena upravna zgrada sa još 7.800 metara kvadratnih, prenose večernje novosti.

Podsetimo, nemačka kompanija pored logističkog centra, trenutno izvodi radove i na izgradnji više maloprodajnih objekata u nekoliko gradova u Srbiji, dok je objekat u Smederevu završen početkom godine. O zvaničnom početku rada na našem tržištu, predstavnici Lidla u Srbiji ne iznose više detalja, a kao mogući nezvanični rokovi se spominju kraj 2017. i početak 2018. godine.

Pripremio: Žarko Grozdanić