Milšped Grupa otvara firmu u Nemačkoj

Milsped nemacka zastava

Milšped Grupa širi svoje poslovanje na evropskom tržištu, otvaranjem firme u Nemačkoj.

 

Ovaj potez jednog od regionalnih lidera u logistici ostvaruje cilj kompanije za 2016. godinu, što je početak poslovanja na tržištu Nemačke. Firma „Milšped GmbH“, članica Milšped Grupe, sa sedištem u Minhenu, počela je rad u aprilu 2016.godine.

Milšped Grupa će, kao početni deo svog strateškog plana za ovo tržište, obavljati usluge transporta i distribucije u okviru autoindustrije, po kojoj je ova evropska zemlja poznata u svetu. Usluge distribucije i transporta obuhvataju: transport vozila širom Nemačke, zatim transport vozila iz Nemačke ka većim transportnim lukama u okruženju, kao i povratne linije transporta ka Nemačkoj. Ovom aktivnošću ćemo ojačati svoje pozicije kod naših klijenata/partnera – svetskih lidera u proizvodnji vozila.

U narednoj fazi planirano je uspostavljanje LC/HUB za zbirne pošiljke, odnosno zbirnog centra za distribuciju robe kroz Nemačku i skladišta za vozila. Nakon toga, uslediće razvijanje svih usluga, kako bi klijentima bila ponuđena jedinstvena integrisana logistička podrška u punom obimu, poput one koja je već razvijena u Srbiji i zemljama regiona.

S obzirom da je Nemačka velika ekonomska sila, kao i najznačajnije tržište Evropske unije, a ujedno je i najveći evropski izvoznik, naša očekivanja su da posredstvom nove firme širimo svoju globalnu mrežu, kao i da budemo usko povezani sa glavnim logističkim tokovima Evrope. Nova pozicija će doprineti daljem razvoju Grupe i povećanju njenog poslovnog uticaja, uz optimizaciju i smanjenje logističkih troškova za svoje klijente“, ističu u kompaniji Milšped.