Coca-Cola predstavila integrisani godišnji izveštaj o poslovanju za 2015. godinu

Coca-Cola flase

Kompanija Coca-Cola HBC AG, u okviru koje posluje Coca-Cola Hellenic Srbija, predstavila je Integrisani godišnji izveštaj o poslovanju za 2015. godinu.

 

Četvrti godišnji izveštaj pod nazivom “Refreshing business” pruža pregled o svim aspektima poslovanja, upravljanja i održivosti i obeležava godinu odličnih rezultata i dostignuća.

Ove godine kompanija je unapredila izveštaj i predstavila aspekte održivosti kroz Integrisani godišnji izveštaj u skladu sa sveobuhvatnim standardima Globalne inicijative izveštavanja (GRI) G4.

,,Proteklu godinu je obeležio napredak u svim aspektima našeg poslovanja. Proširili smo asortiman proizvoda kako bismo potrošačima ponudili još veći izbor, unapredili kapacitete i naš tim proširili talentovanim i ambicioznim ljudima. Još smo posvećeniji održivosti kao organskom delu svog poslovanja i pokretaču rasta kroz unapređenje izveštavanja uvođenjem Generalnih standarda GRI G4 i inicijativa kao što je Računovodstvo u funkciji održivosti” izjavio je Dimitris Lois, izvršni direkror Coca- Cola HBC.

Napori kompanije u oblasti održivosti su prepoznati pa je zbog toga već dve godine zaredom Coca-Cola HBC evropski i globalni lider u svom sektoru po Dau Džons svetskim i evropskim indeksima održivosti (DJSI).

Cilj Coca-Cola HBC je stvaranje vrednost za sve interesne grupe a naš model poslovanja to potvrđuje kroz proizvodnju i učinak koji su rezultat aktivnosti i odnosa duž celog lanca vrednosti.

Postignuti rezultati:

  • prodato 2,1 milijardi porcija napitaka za 594 miliona potrošača
  • direktno zaposleno više od 33.000 ljudi
  • ostvaren neto dobit od 280 miliona evra
  • plaćen porez i dažbine u ukupnom iznosu od 271 miliona evra
  • uloženo 8,2 miliona evra u programe za zajednicu
  • ostvareno 6.000 sati volontiranja zaposlenih
  • smanjena potrošnja vode za 5,5 odsto u odnosu na 2014. godinu
  • smanjena emisija CO2 za 14,2 odsto u odnosu na 2014. godinu