EKO Serbia podržala BELhospice kampanju za izgradnju prvog hospisa u Srbiji

Belhospice

Kompanija EKO SERBIA podržala je BELhospice kampanju za prikupljanje sredstava za izgradnju prvog stacionarnog hospisa u Srbiji.

Leo D'аеs, belgijski ambasador u Srbiji i predsednik Odbora pokrovitelja BELhospice kampanje, zajedno sa generalnim direktorom kompanije EKO SERBIA, Goranom Dejanovićem, postavio je prvu donatorsku kutiju koje će od danas biti na EKO pumpama u Beogradu i okolini. Sva prikupljena sredstva biće usmerena za izgradnju prvog hospisa u Srbiji. Ovom prilikom gospodin Dejanović je rekao: „Velika nam je čast da uvek pomažemo onima kojima je pomoć potrebna a posebno smo ponosni na ovaj projekat budući da su onkološki pacijenti u Srbiji jedna od najugroženijih grupa. Nadamo se da će se mnoge kompanije i pojedinci pridružiti ovoj humanitarnoj akciji“.

BELhospice je u novembru 2015. godine započeo veliku kampanju pod sloganom Budi tu! za izgradnju prvog stacionarnog hospisa u Srbiji, ustanove za smeštaj onkoloških pacijenata čije je simptome bolesti nemoguće kontrolisati u kućnim uslovima, u kojoj će pacijentima biti pružen najviši nivo usluga palijativnog zbrinjavanja.

Kompanija EKO SERBIA a.d. osnovana je u septembru 2002. godine kao članica poslovne grupe Hellenic Petroleum, energetskog lidera u Grčkoj i regionu jugoistočne Evrope. U Srbiji je uložila preko 100 miliona evra a zapošljava preko 800 ljudi. Danas u Srbiji kompanija posluje kroz mrežu od 53 benzinske stanice i planira da nastavi sa ekspanzijom, sa ciljem da proizvodi i usluge kompanije budu dostupne širom zemlje.