Vesti iz trgovine

Sarantis logoUprkos teškom poslovnom okruženju grčka trgovačka kompanija SARANTIS S.A. ostvarila je dvocifreni rast profita u protekloj godini.

Prihodi od prodaje u 2015. godini iznosili su 278,76 miliona evra, dok su godinu dana ranije iznosili 248,44 miliona. Rast prodaje ostvaren je na grčkom ali i na inostranim tržištima na kojima posluje ova kompanija. Zarada pre oporezivanja i amortizacije porasla je za 16,07% i iznosila je 29,77 miliona evra. Grupa je ostvarila rast neto dobiti od 15,39% i iznosila je 19,78 miliona. SARANTIS S.A. je posvećena investicionim planom i daljim razvojem što će stvoriti dodatnu vrednost svojim akcionarima. Kao i uvek, strategija Grupe ostaje posvećena na obnovi i obogaćivanju asortimana kako bi dodatno ojačala svoje prisustvo na svim tržištima.

Kroz različite kategorije proizvoda za svakodnevnu upotrebu, počev od toaletnih voda, preko lične nege, medicinskih sredstava do proizvoda za domaćinstvo, SARANTIS GRUPA nudi širok asortiman svojih brendova.
Operativne filijale su prisutne u devet istočnoevropskih država: Poljska, Rumunija, Bugarska, Srbija, Češka Repulika, Mađarska, BJRM, Bosna i Hercegovina i Portugalija. Snažna distributivna mreža u 35 zemalja, dodatno osigurava snažno međunardno prisustvo kompanije.
GR SARANTIS S.A., matična kompanija grupe, na Atinskoj berzi je prisutna od 1994. godine. Pored toga, kompanija je osnovala zajedničko preduzeće sa grčkom kompanijom Estee Lauder, koje se bavi ekskluzivnom distribucijia Estee Lauder proizvoda u Grčkoj, Rumuniji i Bugarskoj.

Pripremio: Žarko Grozdanić