Vesti iz trgovine

PepsiCo Srbija Top EmployerKompanija PepsiCo Srbija, koja je od 2008. godine vlasnik kompanije Marbo Product, po drugi put je dobitnik prestižnog priznanja „Top Employers Europe 2016" i "Top Employers Serbia 2016".

Priznanje dodeljuje istoimeni internacionalni nezavisni institut sa sedištem u Holandiji, globalno sertifikujći poslodavce koji su ostvarili najviše HR standarde.

Postupak sertifikacije je dugotrajan proces istraživanja koji obuhvata internacionalnu Top Employer anketu najboljih HR praksi, kao i reviziju procesa vezanih za ljude od strane Grant Thorton Instituta, nezavisne revizorske kuće. Ovo je važno priznanje kojim Institut Top Employer nagrađuje samo one kompanije koje rade dobro u odnosu na širok spektar pokazatelja, ocenjujući procese i prakse u vezi sa: razvojem talenata i zaposlenih; planiranjem karijera zaposlenih; zapošljavanjem; učenjem i razvojem; upravljanjem učinkom; liderstvom; upravljanjem razvojem karijera i uspeha; platama i nagrađivanjem, kao i korporativnom kulturom.

Tokom prethodne godine kompanija PepsiCo Srbija sprovela je PepsiCo globalno istraživanje o zadovoljstvu zaposlenih (Organizational Health Survey), koje je značajno doprinelo da kompanija osvoji prizananje Top Employer 2016.
“Veliko nam je zadovoljstvo što po drugi put za redom osvajamo ovako prestižno priznanje. Ono je odraz našeg kontinuiranog rada i nastojanja da našim zaposlenima pružimo najbolje moguće uslove za rad, nastojanja da privučemo, razvijamo i zadržimo neverovatno talentovane ljude, kao i da ostanemo posvećeni bezbednom i inkluzivnom radnom okruženju“ istakla je Bojana Vasiljević, menadžer ljudskih resursa kompanije PepsiCo Srbija povodom ovog priznanja.
Kompanija PepsiCo, kako u globalnim okvirima, tako i lokalno, posvećena je ispunjavanju vizije „Poslovanja sa svrhom“ (Performance with Purpose“), a koje podrazumeva održivost ljudi, održivost talenata i održivost životne sredine.

O kompaniji PepsiCo
Potrošači u više od 200 zemalja širom sveta milijardu puta dnevno uživaju u PepsiCo proizvodima. Svojim portfoliom hrane i pića koji obuhvata Frito-Lay, Gatorade, Pepsi-Cola, Quaker i Tropicana, PepsiCo je ostvario više od 63 milijarde dolara neto prihoda u 2015. godini. PepsiCo portfolio obuhvata širok spektar hrane i pića, uključujući i 22 brenda koja pojedinačno generišu više od milijardu dolara na godišnjem nivou u maloprodaji.