Lidl uskoro kreće da gradi i prvi objekat u Novom Sadu

Lidl eksterijer

Nemački lanac supermarketa ''Lidl'' uskoro će početi izgradnju prvog maloprodajnog objekta u Novom Sadu, a drugog u Srbiji. Na parceli na uglu Bulevara Evrope i Bulevara vojvode Stepe koju je kupio pre četiri godine, izgradiće supermarket površine 2.000 kvadrata koji će raspolagati sa 100 parking mesta.

Iako su mnogi mediji preneli vest da se otvaranje ''Lidla'' u Smederevu očekuje krajem ovog meseca, prema našim saznanjima, objekti ovog lanca neće uskoro biti otvoreni. Trgovinski lanac je nedavno završio izgradnju svog prvog objekta u Srbiji koji se nalazi u Smederevu, ipak, u pitanju je test filijala koja će do otvaranja prvih 20 objekata služiti kako bi se ''Lidl'' predstavio svojim budućim poslovnim partnerima kao i zaposlene u njemu.

Prošlo je šest godina od otvaranja kancelarije ''Lidla'' u Srbiji i pet od kupovine prvog placa u Zrenjaninu. Kompanija je svo vreme nailazila na prepreke koje joj nisu dozvoljavale brže probijanje na našem tržištu i otpočinjanje poslovanja. U vreme dok je ''Lidl'' kupovao placeve i ispitivao naše tržište, sa njega su se povukli ''Interex'', ''KTC'', ''Casino supermarche'', ''Tuš'' ''Mr.Bricolage'' i drugi.

Pripremio: Žarko Grozdanić