Carnex dobio prestižnu nagradu za gotova jela i paštete

Zlatna medalja Carnex

Kompanija Carnex jedini je inostrani proizvođač (van zajednice nezavisnih država) nagrađen sa čak dve nagrade na jednoj od najvećih i najznačajnijih specijalizovanih izložbi prehrambene industrije u Rusiji i Istočnoj Evropi - „Prodekspo - 2016“ na kojoj je učestvovalo 2.309 izlagača iz 65 država.

Pored Zlatne medalje za gotova jela za Bolonjez sos za špagete i za Svinjski paprikaš, Carnex je nagrađen i Srebrnom medaljom za kompletan asortiman pašteta.

"Biti jedina kompanija iz Srbije i celog regiona koja je nagrađena sa čak dve nagrade na svetski poznatoj izložbi prehrambene industrije izuzetan je uspeh i veliko priznanje ne samo za Carnex, nego i za našu državu i potvrda da kao zemlja imamo da ponudimo vrhunske proizvode. Prestižne nagrade još su jedna potvrda da kvalitet proizvoda i proizvodnog procesa predstavlja prioritet u radu naše kompanije.“, izjavio je Srđan Radovanović, menadžer izvoza u kompaniji Carnex.

Carnex Štand Srbije

Krajem prošle godine potpisani su ugovori sa velikim trgovinskim lancima u kojima Carnex plasira gotove proizvode.

Iako su uslovi poslovanja na ruskom tržištu u poslednje vreme izuzetno teški, a ruski potrošači specifični kada su u pitanju njihove potrebe i zahtevi, rusko tržište vidimo kao važan izvor rasta. Od uspostavljenih saradnji očekujemo znacajan rast prometa u odnosu na prethodnu godinu, a ova nagrada će nam samo pomoći da se dodatno pozicioniramo kao značajan partner i prepoznat brend kod ruskih potrošača, dodaje g. Radovanović.

Saradnja je ostvarena sa dva velika lanca hiper/super marketa iz Sankt Peterburga i Moskve, sa kojima jeu planu i proširenje saradnje na ostale delove velikog ruskog tržišta. Pored toga,, Carnex je ostvario stratešku saradnju i sa jednom od najvećih mesnih industrija na dalekom istoku Rusije, a kroz ovu saradnju, Carnex proizvodi su stigli i do potrošača u ovim dalekim krajevima.