Kompanija Nelt novi član globalnog dogovora Ujedinjenih Nacija

Nelt Bijeljina

Kompanija Nelt pridružila se najvećoj svetskoj građanskoj inicijativi u okviru Ujedinjenih nacija, Globalni dogovor, koji za cilj, pre svega, ima izgradnju društveno odgovornog poslovanja i tržišta.

Ovim članstvom se kompanije obavezuju da svoje delatnosti usaglase sa deset univerzalnih principa iz oblasti ljudskih prava, rada, zaštite okoline i anti-korupcije.

Marko Milanković, menadžer za korporativne komunikacije Nelt Grupe ovim povodom je izjavio: „Članstvo u Globalnom dogovoru za nas je potpuno logičan i prirodan korak. Nelt, više od 20 godina, svoje poslovanje zasniva na pružanju vrhunskih usluga u oblasti distribucije, logistike i marketinga, osvajanju novih tržišta, stabilnom razvoju kompanije i rastu profita, brizi o klijentima i zaposlenima, kao i aktivnom doprinosu i podršci razvoju zajednice. Neltova politika društvene odgovornosti zasnovana je na etičkom poslovanju i težnji da se omogući stvaranje boljeg okruženja za zaposlene, partnere i širu društvenu zajednicu, uz ostvarivanje dobrih poslovnih rezultata i visokog stepena odgovornosti prema životnoj sredini.”

Marijana Pavlović, predsednica Upravnog odbora Globalnog dogovora u Srbiji je istakla: „Drago nam je da se kompanija Nelt priključila frontu društveno odgovornih kompanija i organizacija. Važno je da kompanije shvataju prednosti članstva u međunarodnim, dobrovoljnim inicijativama poput Globalnog dogovora UN. U poslednjih mesec dana brojčano stanje mreže je poraslo za novih 7 kompanija-članica, na šta smo veoma ponosni. Drago nam je da svi zajedno možemo da utičemo na širenje primera dobre prakse i podizanje svesti kompanija i zajednice o značaju poslovanja u skladu sa 10 univerzalnih principa Globalnog dogovora, kao i na promociju novih 17 ciljeva održivog razvoja.”