Brend Beko - dobitnik prestižne nagrade „Green Brands“

Beko logo
Beko Green Award

Beko, međunarodni brend turske Arčelik grupe, prvi je brend kućnih aparata koji je osvojio nemačku „Green Brands“ nagradu. 

Na ceremoniji dodele nagrada, koja je održana u Senckenberg prirodnjačkom muzeju u Frankfurtu, Suhel Semerci, generalni direktor predstavništva brenda Beko u Nemačkoj je izjavio: "Ova nagrada ističe značaj koji Beko pridaje visokoj efikasnosti i ekološkim fazama proizvodnje, kao i svojim proizvodima visoke efikasnosti."

U zemljama kao što je Nemačka, gde je energetska efikasnost izuzetno važan kriterijum kupovine, „Green Brands“ nagrada predstavlja veliki značaj za potrošače. Dobijanjem ove nagrade, brend Beko i Arčelik grupa su još jednom potvrdili posvećenost zaštiti klime, održivosti i ekologiji.

Nova linija Beko proizvoda na srpsko tržište donosi trendove u tehnološkim inovacijama u domenu bele tehnike, od kojih su neki i prvi put na tržištu Srbije. Potrošači u Srbiji sada imaju priliku da koriste Bekove proizvode koji imaju najmanju potrošnju vode i energije, poput mašine za veš sa ProSmart Inverter motorom koji ostvaruju 70% višu energetsku efikasnost nego druge mašine A+++ klase.

Beko je drugi najveći evropski brend bele tehnike i brend sa najbržim rastom u ovom sektoru. Internacionalni je brend kućnih aparata Arčelik grupe, koja ima 14 fabrika za proizvodnju bele tehnike sa dvadeset i šest hiljada zaposlenih širom sveta i predstavništvima u dvadeset i sedam država. Arčelik nudi proizvode i usluge za 10 brendova (Arčelik, Beko, Grunding, Defi, Arktik, Blomberg, Elektrabregenz, Leisure, Flavel i Altus) u 130 zemalja. Shodno tome, Arčelik Grupa je prošle godine ostvarila konsolidovani promet u iznosu od 4,3 milijarde evra i zabeležila rast od 13%.