BAUHAUS stiže u Bosnu i Hercegovinu

Bauhaus

Nemački trgovac "Bauhaus", otvoriće sledeće godine svoj prvi maloprodajni objekat u Bosni i Hercegovini. Srbija je još pre pet godina ostala bez investicija ove kompanije, koja je planirala ulazak na tržište sa ulaganjem od 100 miliona evra.

Na placu budućeg trgovinskog centra u opštini Novi Grad u Sarajevu, trenutno se izvode manji radovi na obeležavanju zemljišta. "Bauhaus" planira da izgradi objekat od 20.000 metara kvadratnih u kome će kupcima biti omogućen ulazak i sopstvenim vozilima. Vrednost prve investicije u Bosni i Hercegovini iznosiće više od 20 miliona evra, a biće zaposleno 150 ljudi.

"Bauhaus" trgovačka kompanija robnih kuća po principu "Uradi sam", osnovana je 1960. godine i  trenutno poseduje 250 objekata u 15 zemalja i zapošljava oko 17.000 ljudi.

Podsetimo, nemački "Bauhaus" odustao je od izgradnje prvog maloprodajnog objekta u Srbiji 2012. godine, na placu u novobeogradskom Bloku 53. Rampu na investiciju vrednu 22 miliona evra "spustila" je konverzija zemljišta, za koju je zahtev podnet još 2010. godine, a koji nije okončan ni nakon dve godine čekanja. „Bauhaus“ je otkazao ugovor sa "Delta Real Estate", koja je nemačkoj kompaniji bila partner u ovom poslu. Zaposleni u "Bauhausu" nakon toga više nisu komentarisali ulazak na naše tržište.

Pripremio: Žarko Grozdanić