Capitol Park i Lidl stižu u Sombor

Sombor

Britanska kompanija "Poseidon Group" najavila je da počinje izgradnju maloprodajnog parka u Somboru. U izgradnju "Capitol parka Sombor" britanska kompanija investiraće više od 10 mil EUR, a tokom izgradnje parka biće angažovano 200 radnika.

Sa rušenjem postojećih objekata počeće se ovih dana, a izgradnja će početi kada vremenski uslovi dozvole.

"Capitol park Sombor" obuhvatiće više od 6.000 m2 prodajnog prostora, a besplatan parking prostor biće obezbeđen za 200 vozila. Prvi kupci očekuju se pre proleća 2017. godine, a u trgovačkim objektima radiće 100 radnika.

U somborskom "Capitol parku", navode iz "Poseidon Grupe", biće robne marke "Takko" i "Deichmann", a u toku su finalni pregovori sa internacionalnim modnim brendom i drogerijom za preostale lokale. Potpisan je i ugovor sa "Lidlom", nemačkim lancem supermarketa koji je preuzeo obavezu izgradnje na parceli uz "Capitol park Sombor". Prostor za rekreaciju i redovna dešavanja koristiće 86.000 stanovnika grada, ali i stanovnici obližnjih gradova u Vojvodini.

"Zadovoljan sam što će "Poseidon Grupa" i "Lidl" razviti moderan trgovački sadržaj u našem gradu kako bi poboljšali ponudu kupcima i prilike za posao stanovnicima grada. Kao primer naše strategije održivog razvoja za privlačenje investicija u naš deo Srbije, verujem da će "Capitol park Sombor" imati jak doprinos lokalnoj ekonomiji", istakao je gradonačelnik Sombora Saša Todorović.

Ključni prioritet Grada je stvaranje pogodnog poslovnog okruženja za privlačenje novih investicija. Od početka izrade koncepta "Capitol parka Sombor", grad je pružio podršku investitorima u izradi plana, koji će, između ostalog, dovesti i do stvaranja mnoštva novih radnih mesta. Na ovaj način Sombor se prezentuje kao povoljna destinacija za buduće internacionalne investicije, ističu iz gradske uprave.

"Poseidon Group" je nezavisna kompanija koja upravlja investicionim fondom jedne porodice. Ove investicije su orijentisane na razvoj nekretnina i rudarski sektor." Poseidon Property" je deo kompanije ''Poseidon Group'' koja upravlja razvojem investicija u maloprodaji, poslovnom prostoru, stambenom i turističkom sektoru sa fokusom na retail sektor.

Kompanija trenutno gradi retail park i u Rakovici sa 26.700 kvadratnih metara i 42 lokala.

Pripremio: Žarko Grozdanić