Vesti iz trgovine

Milšped kamionMilšped Grupa počela je nedavno sa izgradnjom novog magacinskog prostora površine 7.600 m2, kao i kancelarijskog prostora koji se prostire na 950 m2.

Novi magacin će biti opremljen sa 9 kamionskih rampi, visina magacina će biti 13,40 metara, u kome će se roba skladištiti u regale na visini od 12 metara uz pomoć specijalnih viljuškara koji dosežu tu visinu.
Nakon izgradnje, WH2 će biti spojeno sa već postojećim skadištem koje iznosi 14.500m2, što će unaprediti procese u skladišnom poslovanju i doprineti daljem rastu našeg poslovnog sistema. Završetak gradnje ovog objekta očekuje se krajem aprila 2016.godine, navode iz Milšpeda.

Milsped

Kompanija je od skoro ušla i u hladan lanac transporta. Na srpskom i evropskom tržištu usluga se pojavila sa polu-prikolicama hladnjačama proizvođača Schmitz Cargobull, Termo King rashladne jedinice, nosivosti 22t, 66 paletnih mesta, na transportnim temperaturama od -30C do +30C. U pitanju su double stock polu-prikolice hladnjače, sa satelitskim praćenjem temperature tokom transporta, prvenstveno namenjene za transport farmaceutskih proizvoda. Pored obeveznih sertifikata na polu-prikolicama hladnjačama, tu je GDP sertifikat (Good Distribution Practice Certificate ), poseban sertifikat, namenjen farmaceutskoj industriji.

Pripremio: Žarko Grozdanić