Vesti iz trgovine

Imlek proizvodna linijaMlekara Subotica, koja posluje u okviru kompanije Imlek, predstavila je danas javnosti investiciju u nova postrojenja mlekare u vrednosti od milion evra.

Nova investicija odraziće se na povećanje proizvodnog kapaciteta za sireve proizvedene tehnologijom ultrafiltracije, sto će udvostručiti kapacitet proizvodnje i čime će biti zadovoljena povećanja potražnja sa izvoznim tržišima.

"Kompanija Imlek, lider mlečne industrije u regionu, kontinuirano ulaže u unapređenje i modernizaciju svojih proizvodnih pogona, kako bi potrošačima obezbedila proizvode vrhunskog kvaliteta ali i povećala proizvodne kapacitete u skladu sa postojećom potražnjom. Ova investicija u modernu mašinu za proizvodnju Feta sira, obezbediće ostvarenje izvoznih potencijala, pre svega naših sireva na rusko tržište. Kompanija Mlekara Subotica, prva je u Srbiji dobila izvozni broj za tržište Evropske Unije još 2011 godine. Nova mašina će proizvoditi oko 2.500 tona sira, što će činiti potrošnju mleka od oko 25.000 tona na godišnjem nivou. Trenutno kompanija izvozi 20% svoje celokupne proizvodnje na inostrana tržišta. Tokom sledeće godine, kompanija planira nova zapošljavanja kao i još veća ulaganja u proširivanje proizvodnih kapaciteta'', izjavio je direktor Imleka Ilija Šetka.

Pripremio: Žarko Grozdanić