Gebrüder Weiss otvorio novi logistički centar u Srbiji

Gebrueder Weiss
Gebrueder Weiss skladiste
Gebrueder Weiss skladiste 2

Austrijski gigant u oblasti skladištenja i logistike Gebruder Weiss svečano je danas otvorio novi logistički centar u Srbiji koji se nalazi u Dobanovcima, nadomak Beograda.

Otvaranju su prisustvovali najviši predstavnici državnih institucija, visoki predstavnici diplomatskog kora, clanovi upravnog odbora Gebruder Weiss, Ministarstva finansija, Uprava Carine Republike Srbije, Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Ministrastva unutrašnjih poslova, visoki predstavnici relevantnih međunarodnih organizacija i privrednih asocijacija, predstavniciprivrednih komora Srbije, Austrije, Nemačke, Savez stranih investitora, poslovni partneri kao i predstavnici medija koji su bili prisutni u velikom broju.

Kompanija Gebruder Weiss je investirala 8 miliona Eura u proširenje i nadogradnju, u skladu sa najsavremenijim tehničkim standardima,kapaciteta skladišnog prostora 9.000 m2, kancelarijskog prostora 1.300 m2, kao i saobraćajnih površina modernog logističkog centra kompanije Gebruder Weiss. Austrijanci su do sada na tržištu Srbije uložili više od 20 miliona evra.

Kompanija Gebrüder Weiss Holding AG,sa preko 6000 zaposlenih, 150 sopstvenih filijala i godišnjim prihodom od 1,24 milijardi evra, spada u vodeća transportna i logistička preduzeća u Evropi, osim glavnih oblasti poslovanja drumskog transporta, logistike, vazdušnog i pomorskog transporta robe, okupila je i niz visoko specijalizovanih industrijskih rešenja i ćerki-firmi – među njima: logistički konsalting - specijaliste za visokotehnološka preduzeća, inet-logistics (softverska rešenja za upravljanje transportom TMS), Railcargo (železnički transport) i servis za dostavu paketa.

Kompanija Gebruder Weiss koja u Srbiji zapošljava 192 ljudi, na lokacijama u Dobanovcima, Strojkovcu i Nišu,predstavlja sinonim za optimalna transportna i logistička rešenja, najviši kvalitet usluge, potpunu posvećenost klijentu, pozdanost i profesionalnost.

Inovacije i investicije, najsavremenije tehnologije, dinamika i proaktivnost, sigurnost, poštovanje rokova i specifičnih zahteva klijenata i poslovnih partnera, konstantan stabilan rast, znanje i menadžerske veštine efikasnog tima doprinose progresivnom razvoju i pozicioniranju Gebrüder Weiss-a kao lidera na tržištu.

Pripremio i slikao: Žarko Grozdanić