Vesti iz trgovine

Lidl logoLidl Hrvatska, nemački lanac supermarketa koji je pre godinu i po ušao na hrvatsko tržište, prošlu poslovnu godinu završio je sa gubitkom od 31,72 miliona evra. Kako danas na sajtu piše Biznis.hr, gubitak nemačkog trgovačkog lanca koji prodaje hranu, piće i sredstva za higijenu, odnosi se na period od marta prošle do marta ove godine.

Lidl Hrvatska ostvario je do marta ove godine 766,8 miliona kuna (105,76 miliona evra) ukupnih prihoda i gubitak od 231,7 miliona kuna, navodi magazin Banka.
Povodom vesti o rezultatima poslovanja predsednik Uprave Lidla u Hrvatskoj Bojan Luncer bio je nedostupan za razgovor sa medijima.

Tekst o poslovnim rezultatima Lidla u Hrvatskoj izazvao je burno reagovanje građana koji u komentaru teksta navode da su cene u Lidlu daleko pristupačnije od onih u trgovinama Agrokora Ivice Todorića i da je asortiman daleko bolji.

Lidl je nemački lanac supermarketa u čijem se sastavu nalazi oko 7000 radnji. Puno ime kompanije je Lidl Stiftung & Co. KG. Pripada holding kompaniji Schwarz, koja takođe poseduje trgovačke lance Handelshof i Kaufland.

Izvor: Beta