Vesti iz trgovine

Bambi linijaKompanija Bambi otvorila je novu Plazma liniju u svojoj fabrici u Požarevcu u koju je investirala 10 miliona evra.

Svečanom otvaranju, prisustvovali su direktor kompanije Bambi Bojan Radun, predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić kao i Andrej Jovanović, direktor kompanije Moji brendovi, u čijem sastavu posluje Bambi. Ulaganje u novi proizvodni pogon dovešće do značajnog povećanja efikasnosti i proširenja proizvodnih kapaciteta fabrike koja ima strateški značaj za tu kompaniju.

"Od samog početka, kompanija Moji brendovi ima za cilj širenje poslovanja, kao i dalji razvoj kompanija Bambi, Imlek i Knjaz Miloš. Kroz ulaganja u proizvodne procese i primenu novih tehnologija, želimo da nastavimo širenje i održimo lidersku poziciju na tržištu Srbije i regiona", izjavio je Andrej Jovanović direktor kompanije Moji brendovi.

Direktor kompanije Bambi, Bojan Radun izjavio je, da je cilj da Plazma, koja je simbol svih generacija vec 50. godina učvrsti lidersku poziciju. Pored nove proizvodne linije, koja će nam to omogućiti, na to ukazuju i odlični poslovni rezultati u proteklih nekoliko meseci, istakao je on.

"Ulaganjem novih 10 miliona evra, znači veću, snažniju i bolju proizvodnju, bolju Plazmu, ali i bogatiji Požarevac i ceo Braničevski okrug", izjavio je Aleksandar Vučić.

Kompanija Bambi, godišnje proizvede 25.000 tona konditorskih proizvoda, zapošljava 895 zaposlenih, i ostvaruje godišnji promet od preko 88 miliona evra.

Pripremio: Žarko Grozdanić

Slika: Tanjug