Vesti iz trgovine

M-Rodic BepgradKompanija M-Rodić potpisala je sa Opštinom Sremska Mitrovica ugovor o zakupu zemljišta površine 7.500 kvadratnih metara na 99 godina na kome će izgraditi tržni centar sa pratećim objektima. Direktorka Upravnog odbora M-Rodić Stanka Čurović rekla je novinarima da bi tržni centar, u naselju "Marko Peričin Kamenjar", trebalo da bude završen za najkasnije godinu dana, a da će zauzimati površin 3.500 kvadratnih metara.

U mega marketu biće zaposleno oko 100 radnika, dodala je ona i podsetila da je u supermarketu M-Rodić u centru Sremske Mitrovice već uposleno oko 50 radnika. Predsednik Tima za infrastrukturni i privredni razvoj Opštine Sremska Mitrovica Branislav Nedimović rekao je da će "novi investitor, kao i svi do sada, imati punu podršku lokalne samouprave kada je reč o obezbedjivanju neophodnih dozvola za gradnju".

Slovenačka trgovinska grupa Meraktor u Srbiji ima dva brenda Meraktor S i M-Rodić. Kompanija Merkator S je do sada otvorila trgovačke centre u Beogradu, Novom Sadu, Čačku i Nišu, u kojima se pored hipemarketa nalaze i brojne prodavnice, kafići i drugi uslužni objekti.

Izvor: B92