Saopštenja za medije trgovinskih i drugih kompanija u Srbiji

Ostvaren veliki porast elektronskih plaćanja

  • milan
  • Pokretač teme
  • Van mreže
  • Moderator
  • Moderator
  • Retail Serbia - Trgovina u Srbiji
Više
8 godina 8 meseci pre #304 od milan
Ostvaren veliki porast elektronskih plaćanja u Srbiji

Rast prodaje na domaćim internet portalima u 2014. godini porastao je za 170 procenata, u odnosu na 2013. godinu. Tokom 2014. godine obavljeno je ukupno 503.687 elektronskih transakcija, u poređenju sa 2013. godinom kada je obaljeno 186.701 transakcija, izjavio je Branislav Popović predstavnik kompanije Asseco SEE, regionalnog lidera i jedna od najvećih IT kompanija u Evropi, na konferenciji „Elektronska trgovina i povećanje izvoza roba i usluga“ u organizaciji Danas Conference Centra.

„Rast prodaje na domaćim internet portalima u 2014. godini porastao je za 170 procenata, što može da se posmatra iz ugla niske polazne tačke, ali može da se smatra pokazateljem ozbiljnog rasta domaće elektronske trgovine. Razvoj i izvoz softvera potencijal su srpskog tržišta. Kompanija Asseco SEE vodeći je provajder IT servisa, a izvoz Asseco softvera i IT servisa iz Srbije u 2014. godini iznosio je 20 odsto ukupnog prometa kompanije“ izjavio je Branislav Popović, direktor prodaje, Asseco SEE.

Vrednost IT tržišta u Srbiji u 2014. godini iznosila je 147.56 miliona američkih dolara, uz zabeležen rast od 9,6 odsto. U 2015. godini predviđen je rast IT tržišta od 8,9 odsto, rezultati su istraživanja IT tržišta u Srbiji koje je sprovela svetska firma za istraživanje tržišta International Data Corporation (IDC).


Na konferenciji „Elektronska trgovina i povećanje izvoza roba i usluga“ održanoj danas u organizaciji Danas Conference Centra, učestvovali su stručnjaci iz Narodne banke Srbije (NBS), Privredne komore Srbije (PKS) i kompanije Asseco SEE. Tema konferencije bila je uloga elektronske trgovine u Srbiji i njen uticaj na izvoz roba i usluga iz Srbije.O Asseco SEE:

Asseco SEE d.o.o. BEOGRAD u Srbiji je lider u oblasti ICT čija softverska rešenja pokreću čitavu domaću finansijsku industriju, od banaka, preko velikih preduzeća, do državnih institucija. Asseco SEE d.o.o. BEOGRAD pod tim imenom u Srbiji posluje od 2009. godine, a njegovi stručnjaci razvijaju softver koji se primenjuje u Srbiji i 25 zemalja sveta. Sa svojih 450 zaposlenih u Srbiji, deo je Asseco South Eastern Europe grupe, regionalnog lidera u razvoju sopstvenih softverskih rešenja i usluga u regionu Jugoistočne Evrope u finansijskom sektoru, javnoj upravi, administraciju i telekomu. Od 15 najvećih banaka u Jugoistočnoj Evropi, više od 10 banaka su već Asseco SEE klijenti. Asseco SEE grupa zapošljava više od 1.300 ljudi u 12 zemalja i članica je Asseco grupe, među najvećim ICT kompanija u Evropi.

Molimo vas Prijava da se pridružite konverzaciji.