Saopštenja za medije trgovinskih i drugih kompanija u Srbiji

Kompanija Huawei Consumer Business Group beleži rast

Više
5 godina 8 meseci pre #1799 od Zarko


Kompanija Huawei Consumer Business Group (CBG) je danas objavila rezultate poslovanja za prvu polovinu 2018. godine. Kompanija je prijavila solidan rast sa više od 95 miliona prodatih pametnih telefona širom sveta. Prema podacima kompanije IDC, Huawei se popeo na drugo mesto liste najvećih proizvođača pametnih telefona tokom drugog kvartala sa udelom na globalnom tržištu od 15,8%.

Richard Yu, CEO kompanije Huawei Consumer Business Group, je izjavio: ,,Period od prethodnih šest meseci je bio neverovatan za Huawei CBG, zahvaljući upadljivom poslovnom rastu na svim tržištima i u svim kategorijama proizvoda. Uspeh dugujemo svojoj posvećenosti inovacijama, i što je još značajnije, svojim kupcima. Huawei će i u budućnosti ostati fokusiran na konstantno unapređivanje naše ponude sa naglaskom na veštačku inteligenciju unutar uređeja, cloud servise i širi Huawei ekosistem.”


Prepoznatljivost brenda beleži rast

Impresivan kvalitet flegšip modela i telefona iz srednje klase je značajno podigao vrednost Huawei brenda. Huawei je dospeo na 25. mesto Brand Finance’s Global 500 2018 liste, 48. mesto BrandZ’s Top 100 Most Valuable Global Brands liste, i 79. mesto Forbes’ Most Valuable Brands liste. Pored toga, Huawei je jedina kineska kompanija koja se našla među prvih 100 kompanija na Forbes 2018 listi.

O Huawei Consumer BG
Proizvodi i usluge kompanije Huawei dostupni su u više od 170 zemalja i koristi ih trećina svetske populacije. Petnaest centara za istraživanje i razvoj je otvoreno u Sjedinjenim Američkim Državama, Nemačkoj, Švedskoj, Rusiji, Indiji i Kini. Huawei Consumer BG je jedna od tri poslovne jedinice kompanije Huawei i pokriva pametne telefone, računare i tablete, nosive uređaje i cloud usluge, itd. Globalna mreža kompanije Huawei je izgrađena na tridesetogodišnjoj stručnosti u industriji telekomunikacija i posvećena isporuci najnovijih tehnoloških otkrića klijentima širom sveta.

Molimo vas Prijava da se pridružite konverzaciji.