× Saopštenja za medije trgovinskih i drugih kompanija u Srbiji

UNIQA OSIGURANJE - ČVRSTO NA 5. POZICIJI

Više
4 godina 9 meseci pre #1760 od Zarko


Nakon uspešnog poslovanja u 2017. godini u kojoj je zabeležen ukupan rast premije, UNIQA osiguranje nastavlja sa odličnim rezultatima i u prvoj polovini 2018. godine gde ostvaruje najveći nominalni rast u imovinskim i životnim osiguranjima.
Prema izveštaju Narodne banke Srbije, objavljenom 13. aprila 2018, UNIQA osiguranje je u 2017. godini sa premijom od 1,76 milijardi dinara u životnom osiguranju i tržištnim učešćem od 7,75% zauzelo 4. poziciju. Do toga je dovela strategija organskog rasta i fokus na dugoročne ugovore sa godišnjim i/ili ispod godišnjim načinom plaćanja.

Organski rast u profitabilnim segmentima kojim se obezbeđuje stabilnost, kako za naše klijente, tako i za poslovne partnere, nastavljen je tokom 2017 godine. Ukupno na tržištu neživotnog osiguranja, sa premijom od 3,7 milijardi dinara ostvarenom u 2017. godini, UNIQA zauzima stabilnu 6. poziciju sa 5,26% tržišnog učešća. Ako bi se izuzelo osiguranje od autoodgovornosti, koje nije u fokusu poslovanja kompanije (0,4% tržišnog učešća), UNIQA je i u 2017. godini zadržala 5. poziciju sa tržišnim učešćem od 9,19%
Prema ukupnim rezultatima poslovanja u obe kompanije (UNIQA životno i UNIQA neživotno Osiguranje), u 2017. godini, sa ukupno ostvarenom premijom od 5,46 milijardi dinara i tržišnim učešćem od 5,87% UNIQA osiguranje potvrdilo je čvrstu 5. poziciju na tržištu Srbije.

Ukupni rezultati poslovanja u obe kompanije – UNIQA životno i UNIQA neživotno osiguranje, na kraju 2017. godine ukazuju da se dugogodišnji trend uspešnog poslovanja nastavlja. Najveći rast ostvaren je na polju kasko osiguranja od 24%, kao i osiguranja od nezgode od 6%.

UNIQA osiguranje, kao i prethodnih godina nastavlja sa strategijom organskog rasta u profitabilnim segmentima, čime se obezbeđuje dugoročna stabilnost. Rezultati poslovanja u 2017. godini, pokazuju da su planovi ispunjeni, kako na nivou profitabilnosti, tako i na nivou svih relevantnih racija za uspešno poslovanje. Stabilnost poslovanja potvrđuje i podatak da se kompanija od samog dolaska na srpsko tržište, već punih 11 godina nalazi među vodećim kompanijama u industriji osiguranja.

Strategija kompanije i za naredni period ostaje nepromenjena i opredeljena je na razvoj i širenja dobrovoljnih vrsta osiguranja, izuzev segmenta osiguranja od autoodgovornosti. I u narednom periodu, UNIQA osiguranje nastaviće sa odgovornim i stručnim poslovanjem, kako bi opravdala poverenje svojih klijenata i nastavila sa poslovnim uspesima.

Molimo vas Prijava da se pridružite konverzaciji.

U pogonu je Kunena Forum