Vegan i Free from proizvodi bez glutena i laktoze u stalnoj ponudi Lidla

Za sve sa specifičnim potrebama u ishrani: Bilo da ste vegan ili vegeterijanac, ili imate specifične potrebe u ishrani, novi Vemondo klimatski neutralni proizvodi i Free from proizvodi

bez laktoze i glutena u Lidlu omogućiće vam da činite dobro sebi, ali i prirodi. Oko 30 novih proizvoda deo su stalne ponude svih 59 Lidl prodavnica, izloženi zajedno sa BIO asortimanom.

Lidl gotova jelaVege gotova jela (Olivera Senić, @jaukuhinji)

Od toga, čak 11 proizvoda pod oznakom Free from, pogodni su za sve one koji su intolerantni na laktozu, gluten, ili imaju drugu vrstu specifičnih potreba u ishrani. Među ovim proizvodima mogu se pronaći pica, hleb, pivo, brašno, voćni jogurt, testenine i drugo, napravljene bez glutena ili laktoze, a jednako dobrog ukusa.

Lidl jogut sa muslijemMusli sa jogurtom (Olivera Senić, @jaukuhinji)

„Posebno je važno što se ovi artikli sa specifičnim karakteristikama i dodatnom vrednošću nude po Lidl cenama, pa ih u svoju korpu i redovnu upotrebu mogu uvrstiti svi koji žele ili su im neophodni“, izjavila je rukovodilac Korporativnih komunikacija u Lidlu Srbija, Martina Petrović.

Lidl pasta sa punjenim pecurkamaPasta sa punjenim pečurkama (Olivera Senić, @jaukuhinji)

Ukoliko ste vegan, ili samo želite da probate ukusnu vegansku hranu, 18 Vemondo proizvoda pomoći će da činite dobro sebi i okolini u kojoj živimo, obzirom da je Vemondo linija proizvoda klimatski neutralna. Vemondo linija predstavlja proizvode koji su 100% biljnog porekla, savršenog balansa kvaliteta i ukusa, budući da se među njima nalaze veganske lazanje, napici, ali i čokolade, krofne na Lidl pekari i sladoledi.

Lidl slani stapiciSlani štapići bez glutena (Olivera Senić, @jaukuhinji)

Sa ciljem da kompenzuje emisije CO2 koje su u vezi sa Vemondo proizvodima, Lidl podržava priznate projekte za zaštitu klime koji su sertifikovani u skladu sa međunarodnim standardima. Osim novih klimatski neutralnih proizvoda, u asortimanu ovog savremenog diskonta mogu se naći i organski, ali i Fairtrade sertifikovani proizvodi, regionalni i proizvodi sa smanjenim udelom soli i šećera.

O Lidlu:

Kompanija Lidl, kao deo nemačke Švarc grupe (Schwarz Gruppe), predstavlja jednog od vodećih prehrambenih trgovinskih lanaca u Nemačkoj i Evropi. Posluje u 32 zemlje širom sveta, sa oko 11.550 prodavnica, kao i više od 200 logističkih centara i skladišta u 31 zemlji sveta.

Lidl je u Srbiji svoje prve prodavnice otvorio u oktobru 2018. godine i trenutno ima 59 prodavnica u 34 grada širom zemlje. Imamo dugoročne planove sa ciljem da potrošačima širom Srbije ponudimo jedinstveno iskustvo kupovine i najbolji odnos cene i kvaliteta, po čemu smo prepoznati u svetu. Na osnovu sertifikovanja od strane Top Employers Institute za najboljeg poslodavca, Lidl je nosilac sertifikata „Top Employer Serbia“ i „Top Employer Europe” za 2021. i 2022. godinu.