Dolaskom poslednjeg zakupca, kapaciteti STOP SHOP ritejl parkova u Srbiji potpuno su popunjeni

Stop Shop

Austrijska kompanija IMMOFINANZ iznajmila je poslednji poslovni prostor u svom srpskom STOP SHOP portfoliju, dostigavši sto postotnu popunjenost kapaciteta.

Novi a ujedno i poslednji zakupac je DexyCo u ritejl parku STOP SHOP Borča. Dolaskom novog zakupca kompanija IMMOFINANZ sada poseduje oko 122.300 kvadratnih metara potpuno iznajmljenog poslovnog prostora na 14 lokacija širom Srbije.

Ova prekretnica obeležila je šestu godinu uspešnog poslovanja IMMOFINANZ-a u Srbiji. Kompanija je od 2015. godine otvorila 14 STOP SHOP ritejl parkova, sa ciljem da približi globalne trendove lokalnom stanovništvu u Čačku, Lazarevcu, Nišu, Požarevcu, Vršcu, Valjevu, Sremskoj Mitrovici, Borči, Smederevu, Subotici, Leskovcu, Šapcu, Somboru i Zaječaru. Početna investicija od 60 miliona evra dostigla je oko 150 miliona evra do poslednje akvizicije.

„Veoma smo ponosni na to što smo sa našim brendom STOP SHOP dostigli ovu značajnu prekretnicu u Srbiji. Ovo još jednom dokazuje da je naš fokus na niskim troškovima zakupa i operativnim troškovima, pristupačnim proizvodima i akcijama, kao i dosledna komunikacija sa našim zakupcima tokom pandemije, bio recept za uspeh. Naši prostori su omiljeni među zakupcima, a naš koncept ritejl parka STOP SHOP pokazao se uspešnim formatom, otpornim na krize“, rekao je Gerald Grüll, direktor maloprodaje u IMMOFINANZ-u.

Sa bezbednosnim merama koje su još uvek na snazi u borbi protiv pandemije, poput fizičke distance, lako dostupni ritejl parkovi postaju sve popularnije destinacije za kupovinu. Ostali su bezbedno mesto za šoping jer posetioci mogu da uđu u prodavnice direktno sa parkinga, držeći neophodnu udaljenost tokom kupovine.

STOP SHOP portfolio pokriva 99 lokacija u devet zemalja sa skoro 750.000 kvadratnih metara prostora za iznajmljivanje. Dalje akvizicije i projekti unutrašnjeg razvoja su trenutno u pripremi, sa ciljem da kompanija svoje poslovanje proširi na 140 STOP SHOP lokacija.

STOP SHOP portfolio:

STOP SHOP je brend ritejl parkova kompanije IMMOFINANZ u Centralnoj i Istočnoj Evropi. Radi se o lokalnim snabdevačima koji pokrivaju područje od 30.000 do 150.000 stanovnika i nude širok spektar proizvoda uz povoljan odnos cene i usluge.IMMOFINANZ STOP SHOP portfolio, uključujući najnovije akvizicije, obuhvata 99 ritejl parkova u devet zemalja: Slovačka (16), Slovenija (14), Mađarska (14), Austrija (13), Srbija (14), Češka (12), Poljska (10), Hrvatska (4), Italija (1) i Rumunija (1) od septembra 2021.

O IMMOFINANZ-U:

IMMOFINANZ je komercijalna kompanija koja se bavi investiranjem i razvojem u oblasti nekretnina čije su aktivnosti fokusirane na osam glavnih tržišta Evrope: Austriji, Nemačkoj, Poljskoj, Češkoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Rumuniji i Adrijatik regiji.  Osnovna delatnost obuhvata upravljanje i razvoj nekretnina, na čelu sa brendovima STOP SHOP (ritejl), VIVO! (ritejl) i myhive (kancelarijski prostor). Kompanija poseduje portfolio nekretnina u vrednosti od oko 5.1 milijarde evra, koji obuhvata oko  210 objekata. IMMOFINANZ se nalazi na berzama u Beču (vodeći ATX indeks) i Varšavi.