Mol kompanija otvorila svoj 1000. Fresh Corner

Mol Fresh Corner

MOL je nedavno otvorio 1000. Fresh Corner u regionu Centralne Evrope.

Kompanija je počela da transformiše svoje servisne stanice pre šest godina na osnovu koncepta Fresh Corner, a danas gotovo svaka druga stanica nudi svežu hranu i kafu kupcima. MOL Serbia nedavno je proslavila peti rođendan Fresh Cornera sa 27 objekata u mreži.

Fresh Corner koncept danas u ponudi ima sveže sendviče, peciva i hot-dogove na svakoj drugoj stanici. Uspeh ovog koncepta pokazuje činjenica da je, uprkos pandemiji, tokom prošle godine MOL prodao 46 miliona šoljica kafe širom regiona, prevazilazeći kompanije iz industrije kafe. Takođe, tokom prošle godine kompanija je u regionu prodala 10 miliona hot-dogova.

Istraživanje potrošača takođe je pokazalo da većina vozača sada želi više od brzog točenja goriva, naime, tokom putovanja očekuju gastronomsko iskustvo, rekreaciju i raznolikost. Kako bi odgovorili na date potrebe, sada sve više stanica ima terasu, fitnes park na otvorenom, dečiji kutak, prostor za presvlačenje beba i  mesta za kućne ljubimce.

„Što se tiče širenja mreže Fresh Corner, polazište leži u našoj dugoročnoj strategiji 2030. Cilj naše strategije je da udovolji najširem spektru potrošačkih potreba uvek pružajući najviši mogući kvalitet. Tokom svih ovih godina smo mnogo naučili i zahvaljujući predanom radu postavili smo visoke standarde gostoprimstva koje naši kupci od Češke do Crne Gore veoma cene. Nakon pandemije, suočavamo se sa izazovima budućnosti sa obnovljivom energijom i u skladu sa našom ažuriranom dugoročnom startegijom, nastavićemo transformaciju naših servisnih stanica kako bismo MOL maloprodajnu uslugu predstavili što široj publici“, izjavio je Péter Ratatics, izvršni potpredsednik MOL Grupe za Consumer Services.

U Srbiji je nedavno obeležen peti rođendan Fresh Corner koncepta. Tokom poslednjih pet godina u Fresh Cornerima širom Srbije prodato je više od 4 miliona kafa, 147 hiljada hot dogova i skoro 340 hiljada sendviča.

O MOL Serbia:

MOL je na srpsko tržište ušao 2003. godine, a prva servisna stanica otvorena je u decembru 2005. Trenutno MOL Serbia posluje sa 71 servisnom stanicom u svim većim gradovima u Srbiji i duž glavnih puteva, gde su kupci u mogućnosti da kupe EVO i EVO Plus gorivo, kao i TNG. Kompanija MOL Serbia je 2015. predstavila koncept Fresh Corner, koji je sada prisutan na 25 servisnih stanica u Srbiji. U 2019. godini otvoren je Depo za gorivo u Sremskim Karlovcima, kao efikasan i lokalno prilagođen mehanizam za obezbeđivanje stabilne isporuke euro premium BMB i euro dizel goriva, kao i za efikasan pretovar. Portfolio proizvoda MOL Serbia uključuje TNG, polimere, bitumen i maziva.