Vesti iz trgovine

Immofinanz Ronny PecikAustrijska kompanija IMMOFINANZ zabeležila je značajno poboljšanje rezultata poslovanja i neto profita tokom prvog kvartala 2021. godine, sa neto profitom od 123.1 milion evra, uprkos krizi izazvanoj pandemijom virusa COVID-19.

„Iako je pandemija značajno uticala na poslovanje u prvom kvartalu ove godine, generisali smo snažne performanse uz značajno poboljšanje rezultata poslovanja i neto profita. Gotovo sve naše nekretnine u ritejl sektoru su sada potpuno otvorene, a takođe vidimo obećavajuće trendove kada je u pitanju posećenost naših maloprodajnih objekata i promet“, istakao je Ronny Pecik, izvršni direktor kompanije IMMOFINANZ. „Napredak kampanje vakcinacije širom Evropske unije čini nas optimističnim u pogledu razvoja tokom ostatka ove godine i nastavljamo da radimo na proširenju koje stvara vrednost, sa našim brendovima nekretnina koji su otporni na krizu – kao što smo nedavno pokazali akvizicijom kancelarijskog prostora na vrhunskoj lokaciji u Bukureštu i akvizicijama objekata za naše STOP SHOP ritejl parkove.“

Nekretnine IMMOFINANZ-a u Adriatik regiji predstavljaju 7,4% ukupnog portfolija kompanije, uključujući 39 nekretnina sa knjigovodstvenom vrednošću od 375,3 miliona evra. Portfolio obuhvata 1 zgradu sa kancelarijskim prostorom (1,0% ukupnog portfolija kancelarija) i 32 ritejl objekata (18,9% ukupnog ritejl portfolija). Stopa popunjenosti kapaciteta Adriatik portfolija ostala je na vrlo visokom nivou od 99,0%.