TESCO u saradnji sa kompanijom Bingo ušao na tržište Bosne i Hercegovine

Tesco

Jedan od najvećih maloprodajnih lanaca u svetu, britanski Tesco, ušao je na tržište Bosne i Hercegovine u saradnji sa kompanijom Bingo koja trenutno poseduje blizu 200 poslovnica.

Lider u maloprodajnom sektoru Bosne i Hercegovine, tuzlanski Bingo, otpočeo je saradnju sa jednim od najvećih maloprodajnih lanaca u svetu, britanskim Tescom. Bingo je krajem aprila svoju ponudu obogatio sa trgovačkom markom britanskog trgovca, čime je i zvanično otpočeta saradnja dva lidera. "Od kraja aprila na našim policama u odabranim trgovinama nalazi se deo asortimana koji smo dogovorili s trgovačkim lancem Tesco. Projekat je u početnoj fazi sa odabranim asortimanom slatkog programa, polugotovih i gotovih jela, hrane za kućne ljubimce i hemije, a proširenje asortimana u budućnosti će zavisiti od rezultata prodaje postignutih tokom testnog perioda", izjavila je za portal Retail Serbia, Tatjana Paunoski, direktor marketinga u kompaniji Bingo.

Kompanija Bingo je lider u maloprodajnom sektoru Bosne i Hercegovine sa blizu 200 poslovnica. Osnovan je 1993. godine u Tuzli i trenutno zapošljava više od 7.000 radnika.

Tesco je najveći britanski maloprodajni lanac i treći po veličini u svetu. U našem regionu prisutan je u Mađarskoj u kojoj beleži rast prodaje. Poslednjih godina Tesco je bio primoran da u Mađarskoj zatvori pojedine hipermarkete i fokusira se na širenje maloprodajne mreže kroz format supermarketa. Tesco trenutno posluje u Evropi i Aziji.