Vesti iz trgovine

PepcoPoljski diskontni lanac Pepco planira da uskoro uđe na srpsko maloprodajno tržište, saznaje portal Retail Serbia.

Poljski diskontni lanac Pepco planira da uskoro otpočne svoje poslovanje i na srpskom maloprodajnom tržištu. Pepco trenutno u Srbiji radi na formiranju svog tima, a deo menadzmenta iz Poljske i Hrvatske zadužen je za ulazak i početne operacije u Srbiji. Kompanija je od 2017. prisutna u Sloveniji i Hrvatskoj u kojima pravi snažnu ekspanziju, kao i u Bugarskoj u kojoj otvara veliki broj objekata. Narednih godina Pepco planira da samo u Hrvatskoj posluje na više od 80 lokacija. Kompanija planira da tokom aprila ove godine otpočne izgradnju distributivnog centra u Mađarskoj koji će se prostirati na 100.000 kvadratnih metara i koji će zapošljavati 400 radnika. U njegovu izgradnju Pepco će investirati oko 85 miliona evra. Pepco u Mađarskoj poseduje 140 trgovina, a pojedine se nalaze i u centralnim gradskim zonama najvećih gradova.

Pepco trenutno poseduje više od 1.600 diskont prodavnica u Poljskoj, Češkoj, Hrvatskoj, Sloveniji, Mađarskoj, Slovačkoj, Rumuniji i Bugarskoj. U asortimanu Pepco trgovina nalazi se odeća, obuća, stvari za kuću i baštu, igračke i ukrasni predmeti, ukupno 3.800 proizvoda iz 30 grupa.

Pepco zapošljava 16.000 radnika i nalazi se u vlasništvu južnoafričke grupacije Steinhoff International Holdings koja na srpskom tržištu posluje sa Emmezeta robnim kućama u Beogradu, Čačku i Nišu. Grupa uskoro planira da otvori novi Emmezeta centar koji će se nalaziti u Novom Sadu.