Vesti iz trgovine

Decathlon SrbijaNajveći sportski maloprodajni lanac u svetu, francuski Decathlon (Dekalton), planira da uskoro otpočne svoju ekspanziju na našem tržištu.

Radovi na raščićavanju terena za izgradnju prve Decathlon prodavnice u Srbiji koja će se nalaziti u Beogradu uveliko traju i uskoro se očekuje i zvaničan početak izgradnje. Prema još uvek nezvaničnim informacijama, Decathlon će svoju prodavnicu otvoriti krajem leta ili na jesen ove godine. Prema ranijim zvaničnim najavama, prvi objekat francuskog trgovca koji će se nalaziti u sklopu BIG Fashion Parka na Karaburmi prostiraće se na 3.700 kvadrata. Celokupan projekat u Višnjičkoj ulici obuhvatiće pored maloprodajnog i stambeno - poslovni prostor na ukupno 200.000 kvadrata.

Nezvanično, Decathlon planira da nakon otvaranja prve prodavnice nastavi širenje maloprodajne mreže u Srbiji otvaranjem i objekta u Bubanj potoku u blizini robne kuće IKEA, a nakon toga i u Novom Sadu.

Decathlon u saradnji sa kompanijom BIG CEE trenutno pravi snažnu ekspanziju u Izraelu sa objektima koji zauzimaju više od 3.000 kvadrata. Krajem 2018. godine, na površini od 1.800 kvadrata trgovac je otvorio petu prodavnicu u Bukureštu i 23. po redu u Rumuniji koja se nalazi u sklopu Veranda Mall-a.

Francuski Decathlon je najveći sportski lanac u svetu koji posluje u više od 40 zemalja i zapošljava oko 80.000 radnika. Na više od 1.350 lokacija kompanija nudi opremu za više od 70 sportova. Najveći sportski maloprodajni lanci u Srbiji trenutno su Sport Vision, Đak Sport, Planeta Sport, Intersport i Tref Sport.