Vesti iz trgovine

T MaximaMaxima Bugarska, koja posluje u okviru litvanske Maxima Grupe, predstavila je novi koncept otvaranjem prve prodavnice T Market Express.

Litvanska Maxima Grupa svečano je otvorila novi maloprodajni objekat u Sofiji koji će poslovati pod konceptom T Market Express. Kompanija je u novootvorenom marketu predstavila novi koncept svoje prodavnice koja zauzima 1.200 kvadrata prodajnog prostora, a vrednost investicije iznosi oko dva miliona leva. Kako se navodi u saopštenju, pored širokog izbora raznovrsnih proizvoda, u sklopu prodavnice nalazi se i Društvena zona koja pored savremenog dizajna i rasporeda nudi i besplatni pristup internetu, punjenje pametnog telefona i širok izbor zdrave i organske hrane. Asortiman u prodavnici na odeljenju gotovih jela obuhvata više od 20 sendviča, preko 30 kuvanih jela i preko 15 različitih vrsta salata koji se svakodnevno spremaju u supermarketu. Ponuda je upotpunjena i roštiljem koji je izrađen od 100% mesa bugarskog porekla. Maxima Bugarska je otvaranjem još jedne prodavnice otvorila i 40 novih radnih mesta.

"Naš novi supermarket je naš najveći ponos. Po prvi put u našoj širokoj prodajnoj mreži otvaramo objekat s poptpuno drugačijim izgledom i konceptom. Kao i uvek, trudimo se da našim kupcima pružimo najbolje sa garancijom kvaliteta i raznolikost. A šta je bolje da jedete nego nešto ukusno i sveže u svakom trenutku, da popijete kafu sa prijateljima u ugodnoj i prijatnoj atmosferi? Novi T Market kombinuje sve što očekuje savremeni potrošač", rekao je na otvaranju nove prodavnice Edvinas Volkas, generalni direktor Maxima Bugarska.

Maxima Bugarska trenutno poseduje više od 70 diskont marketa i trenutno je jedan od najvećih maloprodajnih lanaca u Bugarskoj. U protekloj godini otvoreno je pet novih i modernizovano je jedanaest marketa. Prve prodavnice pod brendom T Market otvorene su 2005. godine, a kompanija je u protekloj godini zabeležila rast prometa za 24,9%, odnosno sa 177 miliona u 2016. na 222 miliona u 2017. godini.

Maxima Grupa danas posluje u Estoniji, Letoniji, Litvaniji, Bugarskoj i Poljskoj sa više od 570 marketa diskont tipa. Promet Grupe povećan je za 4,2% na ukupno 2,8 milijardi evra, od čega je neto dobit iznosila 75 miliona evra.