Delez pravi ekspanziju u Srbiji, Grčkoj i Rumuniji - otvoreni novi Maxi, ENA i Shop&Go objekti

Delez

Grupa Ahold Delhaize nastavlja širenje maloprodajne mreže otvaranjem novih objekata u Srbiji, ali i u zemljama regiona Grčkoj i Rumuniji, u kojima posluje trgovac.

Srbija: Kompanija na srpskom tržištu nastavlja širenje poslovanja otvaranjem novih objekata u Beogradu. U Glavnoj ulici u Zemunu otvoren je novi Maxi supermarket koji se prostire na oko 600 kvadrata prodajnog prostora, a kupcima je pored širokog asortimana na raspolaganju moderan i funkcionalan objekat, urađen po najvišim standardima. Nešto ranije, Delez je otvorio i Shop&Go market u Beogradu koji se nalazi na adresi Druge srpske armije 35.

Grčka: Delezova filijala u Grčkoj AB Vassilopoulos investirala je u modernizaciju prodajne mreže otvaranjem Ena Cash&Carry objekta u gradu Volos. Na 2.500 kvadrata prodajnog prostora veleprodajnim kupcima je sada u modernizovanom objektu ponuđeno više od 10.000 raznovrsnih artikala, a kupovinu mogu da obave na četiri kase. Kompanija i dalje beleži rast prodaje u Grčkoj koji prelazi dve milijarde evra na godišnjem nivou, a od jeseni se očekuju i promene u samom vrhu, pa će na mesto generalnog direktora biti postavljen Vasilis Stavrou koji se trenutno nalazi na funkciji generalnog direktora Mega Image - Ahold Delhaize Rumunija.

Rumunija: Kompanija Mega Image, članica Ahold Delhaize Grupe, nastavlja snažnu ekspanziju u istočnom delu zemlje otvaranjem novih objekata. Nakon što je nedavno otvorila prvi supermarket u Temišvaru, kompanija je napravila još jedan veliki iskorak otvaranjem prva tri Shop&Go marketa u ovom gradu. Novootvoreni objekti manjeg formata prostiru se na prodajnim površinama od 165, 73 i 85 kvadrata, a potrošačima nude širok asortiman za brzu kupovinu.

Grupa i dalje drži lidersku poziciju u Srbiji, Grčkoj i Rumuniji u kojima ukupno poseduje više od 1.400 objekata. Na globalnom nivou Ahold Delhaize posluje u jedanaest zemalja sa više od 6.500 prodavnica u kojima je zaposleno oko 380.000 radnika.