Vesti iz trgovine

Mix MarktMeđunarodni maloprodajni lanac Mix Markt sa sedištem u Nemačkoj otvorio je novi supermarket u Crnoj Gori.

Nemački lanac supermarketa Mix Markt otvorio je 27. maja u 10h novi supermarket u Crnoj Gori koji se nalazi u Budvi na lokaciji Rozino, ulaz 1. Kako su saopštili iz trgovačke kompanije, u asortimanu supermarketa se nalazi veliki izbor suhomesnatih proizvoda, sireva, kobasica, džemova i ribe, a povodom otvaranja organizovane su brojne degustacije i poklon iznenađenja za prve potrošače.

Novootvoreni maloprodajni objekat je peti po redu u Crnoj Gori, a pored Budve, supermarketi se nalaze i u Podgorici, Baru i Herceg Novom. Celokupna maloprodajna mreža danas broji blizu 300 supermarketa u Nemačkoj, Grčkoj, Crnoj Gori, Belgiji, Italiji, Holandiji, Velikoj Britaniji, Kipru, Portugalu i drugim državama.

Mix Markt je međunarodni lanac supermarketa sa sedištem u Nemačkoj, a veliki deo asortimana obuhvata proizvodni program iz Rusije i drugih istočnih tržišta. Lanac je osnovan 1997. godine i najveći je partner u Monolith Grupi. Kompanija u Nemačkoj poseduje 160 supermarketa i ostvaruje promet od oko 350 miliona evra.