Vesti iz trgovine

stop shopAustrijski IMMOFINANZ otvorio je juče peti STOP SHOP ritejl park u Srbiji, u Požarevcu. Novi STOP SHOP obuhvata prodajni prostor od oko 7.200 m2 i više od 330 parking mesta.

Svečanom otvaranju prisustvovali su gospodin Bane Spasović, gradonačelnik Požarevca, kao i predstavnici kompanije IMMOFINANZ.

Sa 16 domaćih i internacionalnih brendova, ovaj ritejl park predstavljaće jedinstveno šoping iskustvo za sve građane Požarevca i okoline. Zakupci su atraktivni inostrani i domaći brendovi kao što su Reserved, Sinsay, LC Waikiki, CCC, Deichmann, Takko fashion, DM, Sport Vision Extra, Planeta, N sport, Lilly, Trefolino, TOP SHOP, Café Aroma, Panter and Hedonizmus.

„Nakon ulaska na srpsko tržište 2015. godine, otvaranje našeg petog STOP SHOP-a podupire našu brzu ekspanziju u Srbiji, koja je od velikog interesa za naše partnere, međunarodne trgovce u maloprodaji. Novi ritejl park će pružiti jedinstveno, efikasno i prijatno iskustvo kupovine za sve, a ovaj STOP SHOP će biti idealno mesto za sve „pametne kupce“ koji cene lako dostupne lokacije na kojima mogu pronaći sve što im je potrebno”, izjavio je Joško Piteša, menadžer operacija kompanije IMMOFINANZ za Srbiju.

Novoizgrađeni STOP SHOP nalazi se u ulici Đure Đakovića BB, sa direktnim prilazom jednoj od glavnih gradskih saobraćajnica, kao i izlasku na autoput. Nakon Čačka, Niša, Valjeva, i Lazarevca, Požarevac je peta STOP SHOP lokacija koja je otvorena u Srbiji. Ovih pet lokacija obuhvata površinu za iznajmljivanje od oko 43,000m2. Sledeći ritejl park će biti otvoren u Vršcu u četvrtak, 26. aprila, dok je u pripremi i naredna lokacija u Sremskoj Mitrovici.

Tokom otvaranja, svi posetioci su imali priliku da uživaju u fantastičnom celodnevnom programu, specijalnim popustima, iznenađenjima i interesantnim aktivacijama. Pre zvanične ceremonije, članovi lokalnih kulturno-umetničkih društava zabavljali su svoje sugrađane specijalnim programom koji su pripremili za ovu priliku. Takođe, posetioci su uživali u nastupima DJ-a i violine i družili se sa mnogobrojnim zabavljačima. Zvezde večeri bili su Bajaga i Instruktori – jedan od najpoznatijih rok bendova u Srbiji i bivšoj Jugoslaviji.

Sa svojim STOP SHOP brendom IMMOFINANZ je vodeća kompanija u oblasti ritejl parkova u zemljama Centralno-istočne Evrope. Trenutno, STOP SHOP obuhvata 70 lokacija u osam zemalja: Austriji, Slovačkoj, Češkoj republici, Mađarskoj, Sloveniji, Poljskoj, Rumuniji i Srbiji. Ritejl parkovi obuhvataju prostor za izdavanje površine od oko 484.000 m2 i skoro su u potpunosti iznajmljeni.

IMMOFINANZ je kompanija koja se bavi investiranjem i razvojem u oblasti nekretnina čije su aktivnosti fokusirane prvenstveno na maloprodajne i kancelarijske segmente sedam glavnih regionalnih tržišta Evrope: Austriji, Nemačkoj, Češkoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Rumuniji i Poljskoj. Osnovna delatnost obuhvata upravljanje i razvoj nekretnina, na čelu sa brendovima STOP SHOP (ritejl), VIVO! (ritejl) i myhive. Kompanija poseduje portfolio nekretnina u vrednosti od gotovo 4.2 milijarde evra, koji obuhvata više od 230 objekata.